Annonce
Haderslev

Julen har det svært i Haderslev

Christians Schulz forklarer, at man faktisk gør, hvad man kan får at få skabt en samlende julestemning. Foto: Connie Bøgwad Schmidt

Haderslev Butikker har også i den forgangne weekend arrangeret en række begivenheder til at sprede julestemning, men der mangler noget.

HADERSLEV: Haderslev Butikkers koordinator Christian Schulz var søndag eftermiddag endnu en gang i færd med at rydde op efter et arrangement på Gravene. Et arrangement, der skulle spæde til julestemningen i Haderslev, der synes at have lidt svære kår. Der var i hvert fald langt fra køer i de mange butikker, der valgte at holde søndagsåbent og langt fra trængsel i gågaden.

-Det er rigtig svært. Og vi kunne godt bruge mere opbakning. Alle vil gerne noget have noget, og vi prøver virkelig alt muligt, og de foreninger der bidrager, gør det rigtigt fint, som for eksempel danserne fra Randis Dans, der lige har leveret et show her på Gravene.

Visit Haderslev råder over fem træboder, som foreninger kan låne gratis, men de står slet ikke i kø for at få adgang. Tvært i mod:

-Vi har spurgt flere foreninger: Hvad siger I til at stå her, I får hele overskuddet. Men når det er begrænset, så er interessen det også. Jeg havde gerne set, at vi kunne have juletræssalg på gravene en weekend her i december. Vores leverandør var klar til at levere træer, hvis vi kunne finde nogen, der ville sælge træerne. Det kunne vi ikke, så droppede vi den ide, fortæller Christian Schulz.

Annonce

Jeg havde gerne set, at vi kunne have juletræssalg på gravene en weekend her i december. Vores leverandør var klar til at levere træer, hvis vi kunne finde nogen, der ville sælge træerne. Det kunne vi ikke, så droppede vi den ide.

Visit Haderslev har fem træboeder, som foreningen kan låne gratis, men der er ikke megen rift om dem. Foto: Connie Bøgwad Schmidt

Det er svært

Han lægger ikke skjul på, at han er en smule træt af at høre om alt det folk synes, at Haderslev mangler i julen.

-Der var en der på Facebook skrev, "Come on Haderslev, Hvor svært kan det være?" er var også en der sagde: "Christian, hvorfor får vi ikke bare en juleby lige som de har ned i Flensburg?" I Flensburg har de opbakningen fra selv de mindste bysamfund, og det er ikke noget, man bare lige gør, siger Christian Schulz, og fortæller at en af byens cafeer netop passede en bod med gløgg på Gravene søndag eftermiddag:

- Tre timer stod han i boden, og det gav en omsætning på 200 kroner. Det er ikke en gang nok til hans løn.

Han og den øvrige handelsstandsforening er begyndt at se frem mod julen i 2019.

-Vi har et samarbejde med Lions, som vi prøve at finde ud af, om man næste år kan arbejde sammen med Haderslev Erhvervsråd og deres medlemsvirksomheder i forhold til at skabe et setup omkring domkirkepladsen, som kunne blive mere tilbagevendende og mere permanent.

- Hvorfor bruger man ikke blot Gravene, pladsen står jo tom?

-Jo vi har en dejlig plads her, men den er faktisk alt for stor, og to dage om ugen er der jo torvedage.

-De kunne vel bare rykke til et andet sted i december?

- Så let er det ikke. Butikkerne har faktisk brug for torvedagene. En ting kan vi dog alle blive enige om: Haderslev har en af landsdelens flotte julebelysninger, og så synes jeg faktisk også det er hyggeligt med julemusikken i gågaden, siger den standhaftige koordinator, og tilføjer:

- Og så må vi bare erkende, at vi er afhængige af vejret.

Søndag eftermiddag gav Randis Dans et show. De gjorde det rigtig godt, men der var plads til flere tilskuere. Foto: Christian Schulz
Lillefut var også i julestemning, men det var ikke nok.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Lyset blev båret frem på Fredenshjem

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce