Annonce
Tønder

Juletid: De sætter næsen op efter 1000 gaver

Sidste år indsamlede de lokale RT'ere 600 julegaver. Målet er at nå op på 1000 i år. Privatfoto
Round Table Tønder er med i et internationalt velgørenhedssamarbejde, der sidste år indsamlede og sendte i alt 156.000 julegaver af sted. Round Table Tønder bidrog med over 600 gaver og forventer at indsamle 1000 gaver i år.
Annonce

TØNDER: Julen er hjerternes og gavernes fest. Det har den verdensomspændende organisation Round Table (RT), med den lokale afdeling i Tønder, taget til sig.

Round Table (RT) i Tønder er således med i en international aktion, der indsamler julegaver, som efterfølgende bliver uddelt til fattige og trængende børn i bjergregioner og afsidesliggende og svært tilgængelige områder i Rumænien, Moldavien, Ukraine og Bulgarien.

Børnene er typisk børn på børnehjem, sygehuse, botilbud for handicappede, børnehaver og skoler. Ofte er det den eneste julegave de får, skriver Round Table Tønder i en pressemeddelelse.

Round Table (RT)

Round Table (RT) er en verdensomspændende organisation bestående af lokale klubber. Medlemmerne er alle mænd mellem 20 og 40 år.

I princippet kan alle være medlemmer, men det kræver en invitation og godkendelse af eksisterende medlemmer.

Der er i alt 132 Round Table-klubber i Danmark.

Klubben i Tønder har i øjeblikket omkring 15 medlemmer.

Annonce

I aktion

Indsamlingsaktionen i Tønder er planlagt til onsdag den 16. oktober, hvor Round Table etablerer en indleveringsstand på Torvet. Alle kan være med, og kommer man med mindst tre gaver, kvitterer RT med en gratis hotdog fra Torvets Pølser.

- Ved aflevering af minimum seks gaver, deltager man i lodtrækningen om gavekort til Tønder by, samt spændende gaver fra www.gaverogbolig.dk, fortæller Jesper L. Koester fra den lokale RT-klub.

For at skabe opmærksomhed omkring aktionen, der organiseres i samspil med RT's tyske kolleger i Giessen, vil der blive uddelt flyers i lokale institutioner og virksomheder.

Annonce

Ingen søde sager

Opfordringen til at deltage, ledsages af instruktion om, at tiltænkte gaver pakkes i en skotøjsæske med gavepapir. Det kan f. eks. være legetøj, spil og bamser, men også nyt eller kun lidt brugt tøj, toiletartikler samt slik. RT fraråder dog søde sager med nødder eller chokolade, elektronisk legetøj, dansksprogede bøger og spil, og legetøj med alt for krævende anvisninger og instrukser.

Efter afleveringen forsynes gaveæskerne med label om, hvorvidt det er tiltænkt en dreng eller pige, samt aldersinddeling fra 3-6 år, 6-10 år eller 11-15 år.

Erfaringen fra tidligere indsamlinger viser, at der oftest mangler gaver til de ældste.

I år har RT Tønder allieret sig med flere lokale aktører, herunder ECCO, Emmerske Biler, Hydro Extrusion Denmark, Kreditbanken og Sparekassen Bredebro, for at dække transportomkostninger af gaverne. På selve indsamlingsdagen vil det ligeledes være muligt at donere beløb til at dække transportomkostningerne af gaverne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce