Annonce
Tønder

Juletid: De sætter næsen op efter 1000 gaver

Sidste år indsamlede de lokale RT'ere 600 julegaver. Målet er at nå op på 1000 i år. Privatfoto
Round Table Tønder er med i et internationalt velgørenhedssamarbejde, der sidste år indsamlede og sendte i alt 156.000 julegaver af sted. Round Table Tønder bidrog med over 600 gaver og forventer at indsamle 1000 gaver i år.

TØNDER: Julen er hjerternes og gavernes fest. Det har den verdensomspændende organisation Round Table (RT), med den lokale afdeling i Tønder, taget til sig.

Round Table (RT) i Tønder er således med i en international aktion, der indsamler julegaver, som efterfølgende bliver uddelt til fattige og trængende børn i bjergregioner og afsidesliggende og svært tilgængelige områder i Rumænien, Moldavien, Ukraine og Bulgarien.

Børnene er typisk børn på børnehjem, sygehuse, botilbud for handicappede, børnehaver og skoler. Ofte er det den eneste julegave de får, skriver Round Table Tønder i en pressemeddelelse.

Annonce

Round Table (RT)

Round Table (RT) er en verdensomspændende organisation bestående af lokale klubber. Medlemmerne er alle mænd mellem 20 og 40 år.

I princippet kan alle være medlemmer, men det kræver en invitation og godkendelse af eksisterende medlemmer.

Der er i alt 132 Round Table-klubber i Danmark.

Klubben i Tønder har i øjeblikket omkring 15 medlemmer.

I aktion

Indsamlingsaktionen i Tønder er planlagt til onsdag den 16. oktober, hvor Round Table etablerer en indleveringsstand på Torvet. Alle kan være med, og kommer man med mindst tre gaver, kvitterer RT med en gratis hotdog fra Torvets Pølser.

- Ved aflevering af minimum seks gaver, deltager man i lodtrækningen om gavekort til Tønder by, samt spændende gaver fra www.gaverogbolig.dk, fortæller Jesper L. Koester fra den lokale RT-klub.

For at skabe opmærksomhed omkring aktionen, der organiseres i samspil med RT's tyske kolleger i Giessen, vil der blive uddelt flyers i lokale institutioner og virksomheder.

Ingen søde sager

Opfordringen til at deltage, ledsages af instruktion om, at tiltænkte gaver pakkes i en skotøjsæske med gavepapir. Det kan f. eks. være legetøj, spil og bamser, men også nyt eller kun lidt brugt tøj, toiletartikler samt slik. RT fraråder dog søde sager med nødder eller chokolade, elektronisk legetøj, dansksprogede bøger og spil, og legetøj med alt for krævende anvisninger og instrukser.

Efter afleveringen forsynes gaveæskerne med label om, hvorvidt det er tiltænkt en dreng eller pige, samt aldersinddeling fra 3-6 år, 6-10 år eller 11-15 år.

Erfaringen fra tidligere indsamlinger viser, at der oftest mangler gaver til de ældste.

I år har RT Tønder allieret sig med flere lokale aktører, herunder ECCO, Emmerske Biler, Hydro Extrusion Denmark, Kreditbanken og Sparekassen Bredebro, for at dække transportomkostninger af gaverne. På selve indsamlingsdagen vil det ligeledes være muligt at donere beløb til at dække transportomkostningerne af gaverne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Haderslev

Møde for 600 utilfredse naboer: Fleksible F-35 støj kompensationer fik kritik

Annonce