Annonce
Rejser

Juletid i Ree Park: En tur med damplokomotiv

Amerika Expressen bliver trukket af et damplokomotiv og tager sine passagerer gennem Ree Park Safaris nordamerikanske område. PR-foto

For tredje år i træk byder Ree Park Safari indenfor i Djurslands safaripark. Her kan besøgende opleve julestemning på tur gennem parken med damplokomotivet Black Beauty i spidsen. Denne juls nyhed er en skøjtebane.

Safariparken i Djursland, Ree Park Safari, pynter op til jul, når de slår dørene op for besøgende de tre første weekender af december. Fra safariparkens togstation Central Station står billetkonduktøren klar til at sælge billetter til Amerika Expressen, der bliver trukket af damplokomotivet Black Beauty. Turen går igennem det nordamerikanske område af parken. Bjørnene er sandsynligvis gået i vinterhi, men der er mulighed for at spotte de arktiske ulve, bisoner og elge. Hvis vejret er godt, åbner hele parken med mulighed for at tage på safariture og prøve kamelridning.

Annonce

Ree Park Safari

Ree Park Safari er en 125 hektar stor safaripark (svarer til 175 fodboldbaner, red.) med skov og søer cirka 10 kilometer fra Ebeltoft.Parken har henover de seneste 18 år udviklet sig fra en blomsterpark til en safaripark. Flere af dyrene i parken er udryddelsestruede. Derfor har parken specialiseret sig blandt andet i avl af geparder.

Ree Park Safari har åbent i de tre første weekender i december fra kl. 11-17.

Der er fri entré for børn under 12 år. Entrépris for voksne er 30 kroner.

Adressen er Stubbe Søvej 15, 8400 Ebeltoft.

Læs mere på www.reepark.dk.

På safariparkens togstation kan besøgende hilse på julemanden og nissemor eller handle i juleboder. PR-foto

Skøjtebane og pelsjægerstue

I år kan besøgende som noget nyt snøre skøjterne og prøve en nyetableret skøjtebane i Westernbyen Deadwood. I saloonen er der juleåbent i pelsjægerstuen og ild i brændeovnen. Sammen med parkens guider kan børnene være med til at lave julegaver til parkens dyr. Det er også muligt at tage en optagelsesprøve til at Junior Ranger korpset.

Hele entréindtægten går til Karen Blixen Camp Trust, der er en fond, der støtter og arbejder med truede dyrearter og bevarelse af natur i Masai Mara i Kenya.

Amerika Expressen klar til at tage imod passagere. PR-foto
Ree Park Parks Central Station. PR-foto
Amerika Expressen. PR-foto
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce