Annonce
forside

Juleudstillingen går nye veje

Poul Erik Vestergaard Frandsen og Galleri Tønder er gået i en noget utraditionel retning med årets sidste udstilling. Ferniseringen åbner fredag klokken 16.00. Foto: Niklas Majgaard

Kunstens alsidighed er i allerhøjeste grad i rampelyset på årets sidste udstilling på Galleri Tønder. Igen er spotlysene rettet mod lokale såvel som internationale kunstnere.

TØNDER: Juleudstillingen, der løber fra fredag og indtil årsskiftet hos Galleri Tønder søger at forene godt 100 værker af 22 ellers meget forskellige kunstnere under ét tag.

Derfor har Galleri Tønder gjort noget ganske utraditionelt med udstillingen - for kunstnernes værker hænger side om side - ikke splittet op i hver enkelt kunstners eget område. Det har både givet en god effekt og fået en god modtagelse, fortæller galleriindehaver Poul Erik Vestergaard Frandsen:

- Jeg har ikke selv set nogen blande så mange forskellige kunstneres værker på den her måde. Men det er blevet taget godt imod, og vi er selv overraskede over, hvor god sammenhæng, der er mellem værkernes udtryk, siger han og fortsætter:

- Ingen maler jo som hinanden. Ken Denning maler for eksempel på en helt anden måde end Svend Boe Haugaard, men her på væggene fandt vi ud af, at deres værker komplimenterer hinanden godt. Dog også med det resultat, at det har taget os flere dage at hænge billederne op - for stemningerne skal jo passe sammen, tilføjer han.

Det er ikke ligefrem kutyme, at den slags sammenblandinger bliver taget godt imod, men for Svend Boe Haugaard selv har den nye udstilling åbnet op for en ny dimension ved malerierne:

- Jeg synes det har været sjovt at sætte billederne sådan op. Vi var usikre på, om det overhovedet ville fungere, men det gør det. Jeg harfået et nyt indblik i, hvordan mine værker gebærder sig ude i virkeligheden - ved siden af andres værker, fortæller kunstneren.

Annonce
Et for Galleri Tønder ganske højt antal værker er på plads til årets sidste udstilling, forklarer Poul Erik Vestergaard Frandsen: - En juleudstilling henvender sig til et publikum, der nok vil give sig selv en gave. Derfor er der mange gallerier, som laver udstillinger til jul - men vi er gået en lidt særlig vej i år. Foto: Niklas Majgaard

Nationale og internationale møder

Udstillingen, som duoen ikke tøver med at kalde for en kunstnerisk dialog, er nemlig muligheden for at se en bred vifte af dansk og international kunst på samme sted. Fra lokale kunstnere til internationale indslag fra blandt andre Hans Sieverding, Tyskland, Kári Svensson, Færøerne og Claudio D'Ambrosio, Italien.

Udstillingen åbnes fredag med fernisering. Det er fra klokken 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce