Annonce
forside

Juleufred i Tønders natteliv

Politiet måtte i aktion flere gange natten til 2. juledag i Tønder. Arkivfoto.

TØNDER: Måske skyldes det uopfyldte juleønsker eller de mange julebryg, der er i omløb, fakta er i hvert fald, at natten til 2. juledag blev en træls en af slagsen.

I Tønder var der natten igennem flere tilfælde af vold, et enkelt tilfælde af personelfalsk og en person, som blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen.

En bytur gik næppe som en 17-årig pige havde ønsket sig, da hun i døren til et diskotek i Storegade kl. 01 blev afsløret med falsk id tilhørende en ældre pige. Det oplyser vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Søren Strægaard

- Det giver en plet på straffeattesten, konstaterer vagtchefen.

En halv time senere var den gal igen - også i Storegade - hvor der var meldinger om vold med knytnæveslag mod en 27-årige mand fra Løgumkloster. En 48-årig mand fra Tønder er nu sigtet for vold, oplyser Strægaard og tilføjer, at mindre end en halv time senere, var den gal igen.

Klokken 01.54 bliver en 20-årig mand slået i ansigtet i Jernbanegade. Her har man endnu ikke fanget en gerningsmand, men man kender identiteten på den mistænkte, fortæller Søren Strægaard og kommer med aftenens sidste episode, der udsprang af voldsepisoden kl. 01.54. Her nægtede en 30-årig tøndring, der forsøgte at blande sig i politiets arbejde, at efterkomme ordensmagtens anvisninger. Manden er derfor blevet sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, oplyser vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce