Annonce
Esbjerg

Juli-jubel: Fiskerimuseet har indhentet stor bid af corona-tab

Den store legeplads og Frilandsudstillingen gør, at der er masser af plads og afstand mellem gæsterne på Fiskeri- og Søfartsmuseet, når der er godt vejr. Foto: Lars Stokbro
Juli havde museet 50 procent flere besøgende end sidste år. Fortsætter denne stigning i august, ser det lysere ud.
Annonce

Esbjerg: Parkeringspladsen har været pakket med danske biler, museet har haft masser af gæster - flest danskere, mange esbjergensere og  pænt ned tyskere. Alt imens coronareglerne er blevet overholdt.

Så økonomien ser lys ud - indtil nu.

Sommerferie-måneden juli gav langt flere gæster på Fiskeri- og Søfartsmuseet i forhold til sidste års juli. Besøgstallet i juli steg med næsten 50 procent til 36.045 gæster mod 24.399 i fjor.


Hvis august også ligger så meget højere end i fjor, så hjælper det meget.

David Dupont-Mouritzen, museumsdirektør, Fiskeri- og Søfartsmuseet


Fortsætter denne tendens, regner museets direktør, David Dupont-Mouritsen, med, at det vil lykkes at "kravle igennem 2020" med samme besøgstal som sidste år.

- Hvis august også ligger så meget højere end i fjor, hjælper det meget, fortsætter han.

- Men vi har mistet rigtig mange penge på de tre måneder, der blev tabt på gulvet med coronaens nedlukningen af museet, fortsætter han.

Annonce

Stadig op ad bakke

Med samme besøgstal som sidste år resten af året vil museet mangle cirka 10.000 besøgende i forhold til i 2019, hvor der var 107.000 gæster.

Lige nu ligger besøgstallet for året indtil nu på index 87 - altså på 87 procent af besøgstallet fra sidste år. Indtil nu har der været 58.153 gæster på museet, mens der i samme periode sidste år var 66.574.

Det store spørgsmål for museet er, hvad der sker når den danske skoleferie er  slut i næste uge.

- Vi har haft langt flere danske gæster end tyske indtil nu. Men i denne uge har vi haft flere tyske turister end danske, fortæller David Dupont-Mouritsen.

Annonce

Danskere i caféen - tyskere med madpakker

De danske turister bruger museets café flittigt til at forsøde ferien, mens de tyske gæster er mere sparsommelige og ofte har madpakker med.

Mange esbjergensere og andre lokale har brugt den halverede entré til besøg i ferien, og det har været et stort plus, men de lægger til gengæld ikke mange kroner i souvenirs-butikken.

Håbet er nu, at tyskernes vil fortsætte med at besøge museet i deres ferie, som er spredt ud over en længere periode.

Museet har i øvrigt stort set ikke afvist gæster på grund af corona-trængsel og arealkrav.

I starten af genåbningen lukkede man kun 500 gæster ind ved godt vejr og endnu færre ved regnvejr. Det blev efter et par uger justeret op, så man i dag kan have 1000 gæster på samme tid ved godt vejr - og cirka 1500 igennem i løbet af en dag.

Er der regnvejr, er grænsen 350, så i år er regnvejr ikke museumsvejr.  Der kan være kø til museet, men meget få venter mere end 10-15 minutter, fortæller Vibeke Birk, kommunikationschef ved museet, der også peger på, at der er mest pres på i timerne omkring middag.

Akvariemedarbejdere og dyrepassere byder lidt traditionelt ved længere køer saft, kaffe og fortællinger om levende dyr, som de i baljer tager med ud til de ventende familier.

Et andet usædvanligt corona-trick er, at man dagligt desinficerer et stort madpakkerum og en stor klatreblæksprutte af træ med UV-lys. Rummet lukkes ved middagstid og belyses af en stor lampe med særlig ultraviolet lys, som dræber virus og bakterier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Jeg deler spillernes følelse. Vi er enormt skuffede

Annonce