Annonce
Varde

Julie Berthelsen og Amin Jensen synger nytåret ind i Varde

Sammen med Amin Jensen vil Julie Berthelsen synge ved næste års nytårskoncert i Varde Fritidscenter. Arkivfoto: Kim Haugaard
Næste års solister til nytårskoncerten i Varde Fritidscenter den 15. januar er Julie Berthelsen og Amin Jensen. Håbet er, at de kan trække flere publikummer til.

Varde: Siden 2002 har Varde Kommune sammen med de tre garnisoner i Varde, Nymindegab og Oksbøl i et samarbejde med Slesvigske Musikkorps holdt nytårskoncert i Varde.

Næste års solister er Julie Berthelsen og Amin Jensen, som også vil være konferencier ved koncerten, der afvikles i Varde Fritidscenter den 15. januar.

- Nytårskoncerten skal ikke danne profit. Det skal bare kunne løbe rundt. Så vi forsøger at holde billetpriserne nede, siger chefsergent Karsten Hansen, der er formand for nytårskoncertgruppen og til daglig gør tjeneste hos Danske Artilleriregiment på Oksbøl Kaserne.

Billetterne koster mellem 200-220 kroner og kan blandt andet købes på Varde Bibliotek.

Annonce
Chefsergent Karsten Hansen fra Danske Artilleriregiment på Oksbøl Kaserne er formand for nytårskoncertgruppen. Og han er meget tilfreds med Slesvigske Musikkorps’ valg af solisterne Amin Jensen og Julie Berthelsen. Foto: Henrik Reintoft

Garnisonsfond

Men der må nu godt dryppe lidt penge af, da de tre garnisoner og Varde Kommune fordeler et eventuelt overskud i forholdet 60 og 40 procent. Og når der som i år kun kom cirka 950 til nytårskoncerten, så er der ikke nær så mange penge at dele ud af som det år, da Brødrene Olsen var ved at sprænge Varde Fritidscenter. Og det må gerne ske igen næste år.

- Garnisonerne binder os sammen, og vi har en garnisonsfond, alle står bag. Det, der er udfordringen, er lige at få 200,300, 400 flere publikummer, siger borgmester Erik Buhl (V).

For det vil betyde en verden til forskel. 200 ekstra publikummer betyder cirka 40.000 kroner mere til velgørende formål. Borgmesteren håber, at flere lokale spisesteder vil bakke op om nytårskoncerten med gode tilbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Sønderborg

Flere rederier aflyser afgange: Kraftig vind driller det sydlige Danmark

Annonce