Annonce
Varde

Julie Berthelsen og Amin Jensen synger nytåret ind i Varde

Sammen med Amin Jensen vil Julie Berthelsen synge ved næste års nytårskoncert i Varde Fritidscenter. Arkivfoto: Kim Haugaard
Næste års solister til nytårskoncerten i Varde Fritidscenter den 15. januar er Julie Berthelsen og Amin Jensen. Håbet er, at de kan trække flere publikummer til.

Varde: Siden 2002 har Varde Kommune sammen med de tre garnisoner i Varde, Nymindegab og Oksbøl i et samarbejde med Slesvigske Musikkorps holdt nytårskoncert i Varde.

Næste års solister er Julie Berthelsen og Amin Jensen, som også vil være konferencier ved koncerten, der afvikles i Varde Fritidscenter den 15. januar.

- Nytårskoncerten skal ikke danne profit. Det skal bare kunne løbe rundt. Så vi forsøger at holde billetpriserne nede, siger chefsergent Karsten Hansen, der er formand for nytårskoncertgruppen og til daglig gør tjeneste hos Danske Artilleriregiment på Oksbøl Kaserne.

Billetterne koster mellem 200-220 kroner og kan blandt andet købes på Varde Bibliotek.

Annonce
Chefsergent Karsten Hansen fra Danske Artilleriregiment på Oksbøl Kaserne er formand for nytårskoncertgruppen. Og han er meget tilfreds med Slesvigske Musikkorps’ valg af solisterne Amin Jensen og Julie Berthelsen. Foto: Henrik Reintoft

Garnisonsfond

Men der må nu godt dryppe lidt penge af, da de tre garnisoner og Varde Kommune fordeler et eventuelt overskud i forholdet 60 og 40 procent. Og når der som i år kun kom cirka 950 til nytårskoncerten, så er der ikke nær så mange penge at dele ud af som det år, da Brødrene Olsen var ved at sprænge Varde Fritidscenter. Og det må gerne ske igen næste år.

- Garnisonerne binder os sammen, og vi har en garnisonsfond, alle står bag. Det, der er udfordringen, er lige at få 200,300, 400 flere publikummer, siger borgmester Erik Buhl (V).

For det vil betyde en verden til forskel. 200 ekstra publikummer betyder cirka 40.000 kroner mere til velgørende formål. Borgmesteren håber, at flere lokale spisesteder vil bakke op om nytårskoncerten med gode tilbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce