Annonce
Sydjylland

Julie kan ikke slippe af med sit haveaffald: - Det var ikke noget, vi havde tænkt over

Julie Hammers forhave i Lunderskov er for tiden næsten helt fyldt op med haveaffald. Privatfoto.
Julie Hammer har kæmpestore bunker affald stående i sin for- og baghave samt garage, som hun ikke kan komme af med. Hun havde slet ikke forestillet sig, at genbrugspladserne ville lukke.
Annonce

Haveaffald: Det er ikke noget, der får hendes hverdag til at falde sammen, men Julie Hammer, der bor i Lunderskov med sin kæreste Frederik, har for tiden en kæmpestor bunke haveaffald stående i sin for- og baghave, som hun ikke kan komme af med, efter genbrugspladserne er blevet lukket på grund af coronavirus.

-Vi dør ikke af det. Vi har stadig en baghave, og vores forhave ser så ikke pæn ud, men det kunne være rart at komme af med, siger Julie Hammer.

Julie og Frederik er næsten lige flyttet, og det var meningen, at de skulle have en havedag den 28. marts, men Frederik og Julies stedfar, Kaj, blev enige om, at de ikke kunne nå det hele på en dag, så de besluttede sig i stedet for at ordne haven i weekenden den 7. og 8. marts.

Weekenden med havearbejde gik godt. Mens Julie passede parrets søn Victor på et halvandet år, fik Frederik og Kaj ordnet det de skulle, men efter to hårde dage i haven, havde de hverken tiden eller overskuddet til at køre affaldet på genbrugspladsen, så de besluttede sig for at vente til næste weekend.

-Det har så gjort, at vi nu står med en masse haveaffald og pap, plastik og dåser i vores garage, som vi ikke kan komme af med, siger Julie Hammer.

Det er svært at komme til for alle de dåser, der ligger i Julie Hammers garage sammen med andet pap og plastik. Privatfoto.

Parret har over længere tid samlet andet skrald i deres garage, som de havde tænkt sig at køre på genbrugspladsen sammen med haveaffaldet.

- Det kunne vi jo sagtens have gjort for nogle uger siden, men det har vi så ikke fået gjort, og det rammer os nu. Det kunne være rart at få ryddet ud i garagen, så man kan være der, siger Julie Hammer.

Men Julie og Frederik havde ikke den fjerneste ide om, at situationen omkring corona ville blive så alvorlig. De havde hørt i medierne, at coronavirussen slet ikke ville komme til Danmark, og hvis det gjorde, så var det slet ikke nu her.

- Det var overhovedet ikke noget, vi havde tænkt over. Det var først, da statsministeren kaldte til pressemøde, at det gik op for os, at vi nok kommer til at stå med det her affald i noget tid, siger Julie.

- Hvis vi havde vidst, at det ville nå hertil, så havde vi ventet med at lave havearbejdet, uddyber hun.

Indtil videre kan bunkerne i for- og baghave godt tåle at blive lidt større, og der er også lidt mere plads i garagen, men hvis genbrugspladserne forbliver lukket i lang tid endnu, så ved Julie og Frederik ikke, hvad de skal gøre.

- Vi må lave en endnu større bunke til vores haveaffald eller måske flytte det ud på vejen i vores lomme. Det ved vi ikke rigtig. Vi har heller ikke undersøgt andre muligheder. Det er altså ikke vores største problem for tiden. Vi kan godt holde til, at vores forhave er grim at se på. Det kunne bare være rart at komme af med, siger Julie.

- Men vi ved godt, der er noget, der er større end os lige nu. Vi har fuld forståelse for, at genbrugspladserne er lukket. Det er bare træls, og vi håber på, der kommer en løsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce