Annonce
Billund

Juniorklubben er rykket ind i frivilligcentret

Hygge i junioklubbens nye sofa, fra venstre er det Eva Kristensen, Triskanth, Wael, Ali, Ulla Gaarde, Abbas, Betty Hansen og Roliana. Privatfoto
Juniorklubben under Røde Kors er flyttet fra Vestre Skole til Frivilligcenter Billund. Her samles børn og unge hver torsdag.

Grindsted: Forleden indtog en flok børn og unge fra Røde Kors' juniorklub Frivilligcenter Billund. Deres egne lokaler på Vestre Skole er nemlig blevet inddraget til SFO.

Sidste torsdag var børnene en tur i genbrugsbutik for at vælge sofa og sofabord til det nye klublokale i Frivilligcenter Billund. Forleden mødte de for første gang op på Nymarksvej.

- De unge skal føle sig velkomne og taget god imod. Jeg stod derfor klar til modtage dem og Abbas, den ældste dreng i gruppen, fik til opgave at klippe en rød snor over, der markerede, at det nye multirum i frivilligcenteret også er deres, lyder det i en pressemeddelelse fra Noémi Fodor Rasmussen, leder af Frivilligcenter Billund.

Stemningen var god, og det var tydeligt, at de unge var trygge ved hinanden og de tre frivillige, Eva Kristensen, Betty Hansen og Ulla Gaarde. Der blev grinet og pjattet i de nyindkøbte sofaer, inden de sammen kunne nyde lidt kage og saftevand.

Annonce

Juniorklubben

De unge er elever fra Vestre Skole fra 4.-6. kl. , der helt særligt har mulighed for hver torsdag at være med i Juniorklubben, som Røde Kors afholder. Klubben startede op igen sidste torsdag efter en længere sommerferiepause.

Fællesskab

Betty Hansen fortæller, at Vestre Skole henviser unge, der af forskellige årsager har brug for det gode fællesskab og aktiviteter, klubben tilbyder. Lige nu er der ikke så mange med.

- Det skyldes at vi lige skal i gang efter ferien, og at de ældste nu går i 7. klasse og derfor ikke kan være med i klubben. Sidste år var der mellem 15 og 20 unge med forskellig baggrund tilknyttet Juniorklubben, fortæller Betty Hansen.

Betty Hansen og de andre frivillige drømmer om at være flere, også gerne yngre mennesker.

- Det er enormt givende at være sammen med de unge. Vi kan tydeligt mærke, at de lærer en masse af at være sammen med andre i trygge rammer, siger hun.

Abbas klippede den røde snor. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Fra vandbærer til stjerne

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce