Annonce
Haderslev

Jura og samarbejde skaber de bedste løsninger

Annonce

Børnehandicap: Lovgivning skal følges inden for børnehandicapområdet, såvel som for andre myndighedsområder. I det juridiske retssystem har det afgørende vægt, at sagens afgørelser kan dokumenteres, at man har tingene på skrift. Mest grundlæggende er kravet på en skriftlig begrundelse for afgørelser om ret i en sag, som giver mulighed for at klage over endelige afgørelser, hvor man mener, at der er sket fejl. For selvom fejl bør undgås, kan det ske i komplekse sager, hvor det er mennesker og ikke ufejlbarlige systemer, der træffer beslutninger. Jeg vil ønske, at endnu flere vil bruge vores borgerrådgiver, der er uvildig part og har tid til at lytte, for at søge råd eller til at mægle i konfliktfyldte situationer, hvis man har fået uret, eller hvis man føler, at man bliver mødt med en dømmende tilgang. Og at man bruger klagesystemet, hvor man oplever, at man ikke har fået ret, og at der er fejl i afgørelsen.

Men jura og dokumentation er ikke tilstrækkelig, og det viser beretningerne i de sidste dages aviser. Vejledning af borgere og andet såkaldt forvaltningsvirksomhed bygger på principper om samarbejde, hvor den professionelle er ekspert i lovgivning på området, og borgeren er ekspert i sit eget liv.

De bedste løsninger bliver til i samarbejde mellem barn, forældre og kommunen, for der findes ikke standardløsninger, og det, der er godt og virker for det ene barn, dur ikke for den anden. Et godt samarbejde bygger på tillid. Lene, Louise og Kim, Christa og Peter, som står frem i Jydske Vestkysten samt et antal unavngivne, som de påtager sig at tale på vegne af, har mistet tillid til Haderslev Kommune. Og det skyldes også blandt andet ordlyd, retorik og kropssprog over for forældrene, som Louise og Kim påpeger.

Haderslev Kommune skal retmæssigt dokumentere sin praksis og have blik for, hvad der skal til at skabe et tillidsfuldt samarbejde mellem barn, forældre og kommune.

Jeg ønsker dialog med de foreninger og netværk, som varetager børnenes interesser. Statistikker dokumenterer, at et stigende antal børn og unge får behandlingskrævende, psykiske og psykiatriske lidelser i disse år, hvilket er bekymrende, landsdækkende tendenser. Vi bør interessere os for, hvorfor mange af de psykiske lidelser, der rammer den enkelte, også bliver kendetegnende for en hel generation.

Jeg ønsker gennem dialogen, at vi gør hinanden klogere på, hvad der stresser og belaster den enkelte børnehandicappede og deres familier, men også at vi forstår stressbelastningerne i det større perspektiv, der gør os bedre til at opbygge almenmiljøer, hvor sårbare børn også oplever, at der er plads til dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder For abonnenter

Efter konfirmationsaflysning for anden gang: - Man bliver simpelthen bare så træt

Tønder

Konfirmationer aflyst for anden gang: - Det er så synd for dem, som det næsten kan være

Annonce