Annonce
Esbjerg

Jurist på vestjysk

Annonce

Læserbrev: Esbjerg har på godt og vel halvandet århundrede udviklet sig til en storby med universitetsuddannelser, et driftigt handelsliv og en særdeles videntung og højteknologisk industri, som understøtter omstillingen til grøn energi.

Det er en udvikling, både det lokale erhvervsliv og hele Danmark kan være glad for og stolt over.

Men viden og visioner er ikke nok – bæredygtig udvikling kræver stærke led i hele kæden. Derfor skal Esbjerg have en jurauddannelse, så fremtidens erhvervsliv i og omkring Porten mod Vest kan rekruttere dygtige studerende og færdiguddannede jurister med forståelse for de aktuelle problemstillinger, arbejdsopgaver og udfordringer.

Jurauddannelsen vil gøre Esbjerg endnu mere attraktiv for unge at flytte til. Og de unge har gennemskuet fidusen i at bosætte sig her: Et godt studiemiljø, høje faglige læreanstalter og et bredt spektrum af uddannelser, dvs. alt det, som de store universitetsbyer også tilbyder.

Dog har Esbjerg ikke tårnhøje huslejer, som på forhånd afskrækker de unge - tværtimod er her ingen boligmangel og lejeudgifterne svarer ikke nødvendigvis til SU-satsen. Der er således stadig plads i økonomien til fritidsaktiviteter uden for studiet.

At få jurastudiet etableret i Esbjerg vil betyde, at de unge i langt højere grad vil blive boende i eller omkring byen, hvilket bliver et bidrag til at bryde tendensen med, at de studerende bliver boende i de store byer efter endt uddannelse. Med jurastudiet i Esbjerg bliver balancen mellem øst og vest mere lige, til gavn for Danmark og til glæde for den enkelte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce