Annonce
Erhverv

Juristen er blevet SOSU-elev og hun er vild med det

Pia Hustedt, 58 år, er ved at uddanne sig til sosu-assistent. Hun har tidligere arbejdet som jurist i socialforvaltninger. Foto: Timo Battefeld
58-årige Pia Husted, der oprindeligt er uddannet jurist havde aldrig forestillet sig at skulle arbejde som SOSU-assistent, men en kort praktik fik hende på andre tanker.

HADERSLEV: - Det var faktisk en sagsbehandler på Jobcenteret, der så det i mig. Du har det i dig Pia, sagde hun. Først tænkte jeg: I er ikke rigtig kloge, det er slet ikke mig. At jeg skulle arbejde som SOSU, den tanke havde aldrig strejfet mig,  fortæller Pia Hustedt og fortsætter:

- Men jeg fik tilbudt en måneds praktik på Frederik den IX's plejecenter, som jeg tog i mod, fordi det skulle i hvert fald ikke hedde sig, at jeg ikke havde prøvet det, og jeg var faktisk solgt fra første dag.

Både kolleger og de primært ældre borgere, som bor på plejecentret, tog hende med storm, og som hun selv siger, så var hun pludselig i et fag, der gav mening.

Annonce

- Man hører ofte om den sure mugne nedslidte SOSU, men det jeg oplevede på plejecentret, var en gruppe medarbejdere med en bunke energi, som de omsatte til en god hverdag både for kolleger og for beboere. Da jeg gik hjem den første dag, sagde min gruppeleder til mig: Husk på, hvis ikke du har lyst til at blive, så har du ikke lavet dit arbejde godt nok. Den har jeg taget til mig, fordi det har også noget med indstilling at gøre.

Voksen og kompetent

Men Pia gik glad hjem, og det gjorde hun resten af sin praktiktid, og sidste år i marts, fik hun i en alder af 58 år titel som sosu-assistent-elev.

Hun medgiver, at hun aldersmæssigt ikke er den typiske studerende, men hun er lige så hungrende efter at lære og få ny viden som de yngre i klassen. Og ude på plejecentret lignede hun jo egentlig bare de øvrige kolleger.

Der vil dog også være nogen, der ikke kan forstå, hvorfor man dropper sin baggrund som jurist, men dem tager Pia oven fra og ned, fordi hun manglede smil i sit liv, og det får hun masser af på plejecentret.

- I december holdt vi for eksempel en julefrokost, og når man så dagen efter går ind og vækker en borger, der siger: Hvor var det dog en dejlig julefrokost, vi havde i går, så bliver man bare så varm om hjertet.


- I december holdt vi for eksempel en julefrokost, og når man så dagen efter går ind og vækker en borger, der siger: Hvor var det dog en dejlig julefrokost, vi havde i går, så bliver man bare så varm om hjertet


Annonce

En ny måde

Der var egentlig lagt op til, at Pia og hendes kolleger skulle have testet en ny måde at modtage undervisning på, men det satte coronaen en stopper for.

- Der blev indrettet et klasseværelse på Frederik den IX's plejecenter, hvor man om formiddagen fik teoretisk undervisning og om eftermiddagen afprøvede det, man havde lært. Men så kom den der corona. Det stoppede dog ikke Pia og hendes holdkammerater, der kan se frem til at blive færdige i sommeren 2023.

- Alt var kaos i begyndelsen, fordi skolen skulle jo også lynhurtigt etablere fjernundervisning, men det fik den gjort på en fin måde. Hvis du spørger mig, hvad der er et normalt forløb, så kan jeg faktisk ikke svare dig, fordi der har intet normalt været under vores forløb, men det kan også være en fordel.


- Alt var kaos i begyndelsen, fordi skolen skulle jo også lynhurtigt etablere fjernundervisning, men det fik den gjort på en fin måde.


Den største overraskelse for Pia har været, at hun rent faktisk kunne lide jobbet, og dermed i en sen alder har fundet en hylde, der passer.

Annonce

Glæder sig til hjemmepleje

Pia Hustedt er oprindeligt fra Haderslev og blev uddannet jurist. Hun arbejdede i en længere årrække på socialforvaltningen i København. Selv om det sociale aspekt var med her, så var det på en helt anden måde. Hun sætter pris på det borgernære i hendes nye job, også selv om det betyder, at borgere, der var der i går ikke nødvendigvis er der i dag, fordi de er jo oppe i alderen:

- Det ved man jo, når man begynder på et plejecenter. Det går kun en vej, det gør det jo for os alle. Man skal ikke være bange for at tale om døden, den er jo naturlig. Jeg har kun en gang været med til at sende en borger hjem fra plejehjemmet, fortæller Pia.

Nu ser hun frem til sit næste praktikforløb, som finder sted i hjemmeplejen i Fjord-distriktet, og det glæder hun sig rigtig meget til.

- Kollegerne siger alle, at det kan jeg bare glæde mig til, det er en anden måde at møde borgerne på.

Annonce

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Erhverv For abonnenter

Cloud Factory fortsætter IT-succesrejse med idéer og gåpåmod - men en børsnotering kræver mere hår på brystet

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev For abonnenter

Springrytteren Tina Lund red på en meget dyr hest, men ejeren havde ikke råd til at have den, så han snød sin bank

Varde For abonnenter

Han lægger historier på Facebook flere gange om dagen – men åbenheden dækker over en stor lukkethed

Navne For abonnenter

Lars Koch Hertel var læge i Christiansfeld i mere end 30 år: Nu er han død 71 år gammel

Sønderborg

Venstre vil tage statsministeren på ordet: - Vi skal turde frigøre folkeskolerne i Sønderborg

Kommuner til atomaffald efterlyses: Hvem melder sig frivilligt?

Sydjylland

Nu får vi friheden tilbage, men følelserne er blandede:  - Hvis pandemien er slut, skal jeg se det, før jeg tror det

Kolding For abonnenter

Andrea fik sit store gennembrud i Retfærdighedens Ryttere: Nu spiller hun med i ny stor Netflix-serie

- Hvorfor er det, vi presser os selv så hårdt? Freja Katrine har skiftet retning i sit arbejdsliv flere gange

Haderslev

Hesteavler frifundet i forældet straffesag: Snød banken for 700.000 kroner i hestehandel

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg floppede: En helt igennem sjasket præstation

Esbjerg For abonnenter

Presset på kommune stiger i sag om svigtede specialbørn: Foreninger tordner mod katastrofale forhold

Team Esbjerg

Se videoanalyse: En sløv præstation - Team Esbjerg smed dyrebart point i topstriden

Annonce