Annonce
Indland

Justitsminister: Terroraktion må ikke spolere julefreden

Ida Guldbaek Arentsen/Ritzau Scanpix
Aktionen, som har afværget et formodet terrorangreb, vidner om, at nogle vil Danmark ondt, siger minister.

- Vi skal ikke lade vores liv ændre at de mørke kræfter, som vil os det ondt.

Sådan siger justitsminister Nick Hækkerup (S), efter at politiet onsdag har gennemført en aktion på grund af mistanke om, at et terrorangreb med et "militant, islamistisk motiv" var ved at blive forberedt.

- Vi skal leve præcis, som vi plejer. Og så skal vi vide og trøste os med, at politiet og Politiets Efterretningstjeneste passer på os, siger Nick Hækkerup, der som justitsminister er politiets øverste chef.

- Det er klart, at der ikke kan udstedes nogle garantier, for vi lever i en tid, hvor terrortruslen mod Danmark er alvorlig, og derfor skal vi være årvågne, men der er ingen grund til at lade det her spolere julefreden, siger ministeren.

Under aktionen har politiet anholdt omkring 20 personer. Det er uvist, hvor mange af de personer, der sigtes for terror, og hvad andre af de anholdte nøjagtigt sigtes for.

Politiet har heller ikke oplyst, om de anholdte menes at have haft konkrete planer om et terrorangreb mod et bestemt mål, eller om de mere bredt skulle have planer om at gennemføre et terrorangreb.

Chefpolitiinspektør og operativ chef i Politiets Efterretningstjeneste (PET) Flemming Drejer udtalte på et pressemøde, at sagen viser, at der er personer, som har både kapacitet til og intentioner om at begå terrorangreb.

Det giver dog ikke umiddelbart anledning til at ændre trusselvurderingen mod Danmark, lød det både fra politiet og også fra justitsministeren.

- Hvis man endelig vil, så kan man sige, at i dag er der fjernet noget af det, som har været trussel i Danmark, siger Nick Hækkerup.

Spørgsmål: Giver situationen dig anledning til at overveje nye politiske tiltag?

- Vi overvejer hele tiden, hvad der skal til, for at vi kan passe på Danmark. Blandt andet ser vi lige nu på initiativer, som skal give politiet bedre mulighed for at imødegå trusler blandt andet via overvågning, siger justitsministeren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce