Annonce
Kolding

JV anbefaler: En god kop iskaffe, en kongelig have og en gåtur ud i historien

Som en del af konceptet i den Den Kgl. Køkkenhave vil det være muligt at købe frisk frugt og grønt fra haven i en gårdbutik. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce

I haven med de kongelige

Det er altid sjovt at komme steder, man ikke før har haft mulighed for. Ikke mindst i en sommer, hvor mange må holde sig hjemme i det danske.

De 7500 kvadratmeter, som udgør køkkenhaven ved Graasten Slot, har ikke tidligere været åben for offentligheden i det daglige, men det vil den være fremover, når "Den Kongelige Køkkenhave" nu inviterer gæster indenfor. Vi siger ja tak og kommer gerne.

Graasten Slot, Slotsbakken, 6300 Gråsten. Haven er åben alle ugens dage i august fra klokken 11 til 17. Se www.kongeligeslotte.dk.

Naturkraft ligger smukt ved den gamle købstad Ringkøbing, der i sig selv er et besøg værd. Foto: John Ahle Petersen
Annonce

Naturen er en leg

En af landets nye attraktioner er Naturkraft, som dybest set er en arena i landskabet, hvor man prøver kræfter med den barske, vestjyske natur.

Der er fuld fokus på leg, så man får altså mest for pengene, hvis man er klar til at sejle om kap i trækfærgerne, lede efter insekter i vandkanten, eller suse nede ad bakkerne, som omkranser attraktionen.

Indendørs er der en flot, stor og eftertænksom installation, som er en mindre legesyg oplevelse af Vestjylland. Meget fascinerende. Her kan man også købe noget at spise og drikke.

Køb dagsbilleten for 160 kroner på forhånd via nettet. Adressen er Naturparken 10, Ringkøbing. Se www.naturkraft.dk.

Annonce

Gå en tur i historien

Kan man gå en tur ud i historien? Selvfølgelig kan man det. Og der er god inspiration i podcasten Kongerækken, som har lavet seks fine afsnit med historiske vandreruter i Danmark. Anledningen er, at så mange danskere holder ferien hjemme i år.

Det første afsnit handler om Dybbøl, og så vandrer man ellers ud i historien bag blandt andet Stevns og Falster og afsted på ruten fra Vestervig til Agger.

Vandreturene er selvfølgelig gratis for enhver, og det samme gælder Kongerækken, som du kan søge frem på din smartphone, hvor du plejer at høre podcast.

Dybbøl er første stop i podcast-serien om vandreture, der oser af historie, som stadig kan ses og opleves i landskabet. Foto: Claus Thorsted
Annonce

Iskaffe på en sommerdag

En del af årets sommerferie gik til hovedstaden, hvor selv en sølle kop filterkaffe snildt koster 30 kroner på café. Det er, hvad en mælkeskummer koster hos Flying Tiger.

Til inspiration er her opskriften på en nem iskaffe, du kan nyde på en sommerdag for næsten ingen penge: 1,5 dl stærk kaffe, 1 1/2 tsk sukker, masser af isterninger, 2 dl mælk.

Sådan gør du: Rør kaffe og sukker sammen i et glas til sukkeret er opløst. Kom en ordentlig håndfuld isterninger i og fyld så op med cremet kold mælkeskum til glasset er fyldt. Hvor enkelt er det lige?

Opskriften er nappet fra hjemmesiden www.valdemarsro.dk, som også anbefaler, at man forsøger at erstatte sukker med eksempelvis vaniljesirup, muscovadosukker eller ahornsirup.

Flere tips på www.valdemarsro.dk.

Iskaffe nydes bedst i solen, og den er på vej i weekenden. Arkivfoto
Annonce

Et Unesco-stop i sommerferien

Siden Unesco-udnævnelsen har turisterne bare strømmet til Christiansfeld, som bestemt også er et besøg værd. Og man får bare lidt mere med sig hjem, når man kobler sig på en af de rundture, som det lokale turistcenter står bag. I år har centret udvidet med en rundvisning i Genforeningens tegn, som knytter byens fortælling sammen med tiden før og efter Genforeningen. Næste genforeningstur er torsdag den 6. august klokken 13, men der er også andre datoer at vælge i mellem. Pris: 60 kroner (gratis under 18 år). Centret ligger i Søstrehuset, Nørregade 14, Christiansfeld, turen varer 1½ time. Se www.christiansfeldcentret.dk.
Med guide kommer du rundt til markante steder og pladser i Christiansfeld, som har historisk betydning for tiden før og efter Genforeningen i 1920. Arkivfoto: Morten Flarup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Lige før sæsonstart: Ligaspiller i Kolding er testet positiv for corona

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce