Annonce
Kolding

Jv.dk var med under fyrværkeri-razzia: Tre krudtforhandlere fik bøder i Kolding

Her hos Blomsterhjørnet i Christiansfeld blev nytårskrudt opbevaret frit fremme, så kunderne selv kunne betjene sig. Det er en overtrædelse af reglerne, lød det fra beredskabsinspektør Morten Hedegaard, som her fotograferer kasserne.
Annonce

OVERTRÆDELSE: I Kolding Kommune er der i år 38 forhandlere af nytårskrudt. 25 af de forhandlere havde torsdag ved 14-tiden fået uanmeldt besøg af politi og beredskabsinspektør Morten Hedegaard.

- Tre af de 25 forhandlere har fået bøder. Der er tale om mindre bøder - fra 2500 til 5000 kroner. Det er bøder for mindre overtrædelser af fyrværkeribestemmelserne, fortæller beredskabsinspektøren.

Jv.dk var med beredskabsinspektøren og politiet på inspektion ved to forhandlere. Hos FH Sten på Olgas Allé i Vonsild blev reglerne fulgt til punkt og prikke. Så her var der ikke noget at komme efter.

Det var der til gengæld hos Blomsterhjørnet i Christiansfeld, hvor Morten Hedegaard konstaterede, at reglerne var overtrådt.

- Når der er tale om nytårskrudt må det ikke være tilgængeligt, så kunderne selv kan tage af kasserne. Derudover er det også en overtrædelse, at der inde i butikken er mere end 12,5 kilo krudt, sagde Morten Hedegaard til ejeren af Blosterhjørnet, John Clausen.

Over for jv.dk slog John Clausen fast, at der fra forretningens side ikke er tale om en bevidst overtrædelse af reglerne - men ukendskab til disse.

Hvad konsekvensen bliver for forhandleren ville beredskabsinspektør Morten Hedegaard ikke sige.

- Det skal vi lige hjem og overveje, siger beredskabsinspektøren.

Hos Flemming Hansen, indehaver af FH Sten på Olgas Allé i Kolding, var der ikke noget at komme efter. Her blev reglerne for opbevaring af fyrværkeri fulgt til punkt og prikke.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Kolding

Elev på IBC testet positiv for corona: En gruppe nære kontakter er blevet sendt hjem

Annonce