Annonce
Læserbrev

JV kan konkurrere med de landsdækkende medier

Læserbrev: JydskeVestkysten (JV) fik den 25. marts en ordentlig salve fra Jens Okholm: Avisen svigter abonnenterne, fordi det lokale stof er fortrængt af irrelevant indkøbt stof og "robotstof". Undertegnede er uenig.

JV er en lokalt orienteret avis, og det er et fundament for læserskaren. Men med udgivelsesforholdene i dag kan JV foruden tillæg bringe mere kvalitetsstof om dansk politik, internationale forhold og meget læseværdigt om film, bøger og andet fra kulturområdet. Den brede horisont betyder, at avisen kan konkurrere med de landsdækkende medier og dermed fastholde læsere.

Ønsker Jens Okholm sig tilbage til gamle dage, dengang, hvor den ægte lokalavis kun bragte stof som kunne interessere læsere inden for fem km afstand? Eller måske til de meget gamle dage, hvor hver by endda havde fire lokalaviser af den slags!?

Nuvel, JV er en erklæret venstreavis. Men så vi er jo advaret, når Peter Orry og de andre redaktører skriver deres ledere! Og der kan vel også komme fornuftige synspunkter fra venstremænd - ikke også Jens Okholm?

JV skal selvfølgelig prøve at balancere sit stofvalg, og det er godt nyt, at det ser ud til, at læserskaren kan fastholdes. Det er vigtigt for den åbne debat, at der findes selvstændige, public service medier, som kan give modspil til de vildtvoksende sociale medier, til de kommercielle internationale medier og til selvhøjtidelige DR og TV2.

Jens-Jørgen Jensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce