Annonce
Leder

JV mener: Bliv hjemme og udsæt påskefrokosterne

Hvis vi alle opfører os ansvarsfuldt, er der håb om, at vi hurtigere end ellers kan få bremset coronasmitten og kan få bragt samfundet tilbage i en mere normal rytme.
Annonce

Det er dybt alvorligt og livstruende for mange private virksomheder, at store dele af Danmark er lukket ned hen over påsken.

Det kan lige nu være svært for mange forretningsdrivende at se, hvordan de kommer igennem de kommende uger efter, at statsminister Mette Frederiksen (S) mandag eftermiddag forlængede de nuværende restriktioner med yderligere to uger. Ikke mindst turistbranchen med dens mange og store små aktører i denne del af landet bliver hårdt ramt.

Men det er værd at bemærke, at forlængelsen af de mange restriktioner ikke indeholder yderligere stramninger. Der er ikke besluttet et udgangsforbud som i Frankrig. Eller et forbud mod at flere end to personer er sammen uden for private hjem og arbejdspladser som i Tyskland.

Statsministeren lagde på mandagens pressemøde dog ikke skjul på, at det kan komme på tale med yderligere stramninger, hvis vi borgere ikke forstår alvoren og overholder de nuværende regler. Hun opfordrede os også til så vidt muligt at blive hjemme i påsken, selv om den er højsæson for sammenkomster og rejser på tværs af landsdelene.

Der er grund til at lytte til de opfordringer. Ikke kun for at undgå yderligere stramninger, der kan komme til at koste endnu flere danskere jobbet, end det allerede er tilfældet. Men i høj grad også af hensyn til de kronisk syge og ældre medborgere for at få stoppet smittespredningen.

Så selv om påskefrokosterne er en kær tradition, er de ikke livsnødvendige, heller ikke selv om man har planlagt at være under ti deltagere. Så udsæt påskefrokosten til senere på året, når vi igen kan samles frit igen. Hvis vi alle opfører os ansvarsfuldt, er der håb om, at vi hurtigere end ellers kan få bremset coronasmitten og kan få bragt samfundet tilbage i en mere normal rytme.

Det trænger vi alle til, både privat og arbejdsmæssigt. Mens vi er hjemme, kan vi passende sørge for hos lokale firmaer at bestille varer og serviceydelser, som kan holde gang i omsætningen og redde arbejdspladser. Som vi opfordrer til i JydskeVestkystens aktuelle kampagne: Bekæmp corona-krisen - brug dine penge lokalt

Chefredaktør Mads Sandemann har skrevet dagens JydskeVestkysten-leder. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce