Annonce
Leder

JV mener: Selvfølgelig skal fodboldlandsholdet spille VM

Jørn Broch

Det danske fodboldlandshold tager sig historisk godt ud. I denne uge kvalificerede holdet sig til VM efter en utrolig serie kvalifikationskampe. 8 kampe, 8 sejre, 27 scorede mål. Nul indkasserede mål. Dertil kommer, at holdet i sommer leverede en helt usandsynlig dramatisk og gribende EM-slutrunde. Fodbolden forener os. Fodbolden griber os. Fodbolden inspirerer os. Lige nu er fodboldlandsholdet legemliggørelsen at det Danmark, vi gerne vil være: Et stærkt og kreativt fællesskab.

VM spilles om et års tid i Qatar, og der er ikke meget pænt at sige om den nation. 6500 migrantarbejdere er ifølge flere kilder døde under forberedelserne til slutrunden. Der er tale om et diktatur, menneskerettigheder og demokrati respekteres ikke. Der foregår horrible ting i Qatar. Men international sport er et desværre univers, hvor studehandler og korruption – og i virkeligheden også medlemsdemokrati i de internationale forbund – betyder, at både slutrunder og olympiske lege ender med at blive afholdt i det, der set fra Danmark ret beset er rene slyngelstater. Kan man ikke leve med det, kan man i virkeligheden ikke deltage i ret meget sport uden for landets grænser. Derfor er det helt skævt, når der nu er kræfter, der vil sætte DBU, fodboldlandsholdet og spillerne under pres med et krav; boykot VM.

Sport bliver brugt politisk. Hele tiden. Når Kina holder OL, når der er fodbold-VM i Rusland, formel 1 i Aserbajdsjan, når den saudiske kronprins er medkøber af fodboldklubben Newcastle og mellemøstlige penge sikrer Messis skifte til PSG.

Annonce

Danske politikere kan beslutte, at danske sportsfolk skal holde sig væk fra særlige lande. Danske virksomheder kan lade være at gøre forretninger med de samme. Danske turister kan lade være med at rejse derhen. Men det er ikke DBU’s og fodboldlandsholdets opgave at bedrive udenrigspolitik. Lad fodboldspillerne fokusere på spillet på banen. De behøver ikke andet. Det gør de fremragende. Der samler de os, griber os, inspirerer os.

Men det er ikke DBU’s og fodboldlandsholdets opgave at bedrive udenrigspolitik.

Andre må løse problemerne i Qatar, Rusland, Kina, Brasilien og hvor store sportsbegivenheder end vil udspille sig i de kommende år.

Annonce
Debat For abonnenter

Nu rabler det for EU-kommissionens formand. Von der Leyen vil drøfte tvungen vaccine

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Leder

JV mener: Lukning af daginstitutioner er den forkerte medicin

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Annonce