Annonce
Tønder

JV og biblioteket inviterer til kage med kandidaterne

Lokalredaktør i Tønder, Anne Kleemeyer Kiil, og arrangement- og kulturkoordinator i Tønder Kommune, Lau Grønager, inviterer til "Kage med kandidaterne". Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Der er debatmøde med de lokale folketingskandidater mandag den 27. maj klokken 16 til 17.30. Det foregår på biblioteket i Tønder, og mødet er ganske gratis at deltage i.

Tønder: Hvad mener den lokalt opstillede Venstremand om klimaet? Socialdemokraten om pensionsalderen? Og hende fra Alternativet om udvikling uden for de store byer?

Alt det og meget mere kan man blive klogere på, når JydskeVestkysten og Tønder Bibliotekerne i fællesskab inviterer alle til politisk debatmøde mandag den 27. maj på biblioteket i Tønder klokken 16 til 17.30.

Så er du i tvivl om, hvor krydset skal sættes, eller bare nysgerrig på dine lokale kandidater, så kan du blive klogere ved dette arrangement.

Annonce

Dine spørgsmål

Lau Grønager, der er arrangement- og kulturkoordinator på Tønder Kommunes kulturinstitutioner byder velkommen, og kvinden, der får til opgave at holde styr på tropperne og stille nogle af spørgmålene til politikerne, er undertegnede, Anne Kleemeyer Kiil, der er lokalredaktør for JydskeVestkysten Tønder, Digeposten og Ugeavisen Tønder.

Debatmødet er ganske gratis at deltage i, og der er lagt op til, at politikerne først får lejlighed til at fortælle om sig selv og deres holdninger, hvorefter de bliver spurgt ind til emner med et lokalt islæt - det kan være udvikling uden for de store byer, statslige arbejdspladser eller grænsekontrol.

Samtidig bliver der også god tid til, at de fremmødte kan stille lige præcis de spørgsmål, de brænder for, til kandidaterne.

Endelig bliver der også mulighed for at få stillet sukkertrangen, når biblioteket byder på kage.

Kandidaterne

Bekræftede tilmeldte politikere til arrangementet er:

Henny Fiskbæk, Socialdemokratiet, Philip Tietje, Venstre, Jan Voss Hansen, Dansk Folkeparti, Nils Sjøberg, Radikale Venstre, Nanna Bonde, SF, Sabrina Christiansen, Enhedslisten, Anette Abildgaard Larsen, Konservative, Claus Hansen, Liberal Alliance, Gert Brennalt, Kristendemokraterne og Ditte Madvig Evald fra Alternativet.

I skrivende stund er Anne Marie Buch fra Nye Borgerlige desuden inviteret, men har endnu ikke nået at give endeligt svar.

Der er som nævnt gratis kaffe og kage, og tilmelding er ikke nødvendig - man møder bare op på Richtensgade 10 i Tønder.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce