Annonce
Danmark

JV Podcast: Derfor kan Tønders kamphaner skabe en betændt stemning i byrådet

Onsdag præsenterede Tønders borgmester Henrik Frandsen og fem andre afhoppere fra Venstre deres nye parti, Tønder Listen. Foto: Martin Franciere
Hvad betyder det for klimaet i Tønder Byråd, hvis de to ærkerivaler Henrik Frandsen med sit nystiftede parti og borgmesterkandidaten Martin Iversen fra Venstre begge bliver valgt ind? Parterne kan næppe samarbejde, og derfor har de begge brug for at finde politiske venner, lyder analysen i ugens JV Podcast.
Annonce

Podcast: Magtfulde mænd der krænker kvinder. Indtil videre er det primært sådan, vi har forstået sexisme- og MeToo-debatten, der har raset i Danmark, siden TV-værten Sofie Lindes tale til Zulu Comedy Galla i august.

Men nu er bøtten vendt. I hvert fald i Esbjerg, for her beskylder en række mandlige byrådsmedlemmer deres kvindelige byrådskollega Sarah Nørris (EL) for at gå over stregen.

Ugens gæster i JV Podcast, Amalie Tarp Borup og Jonas Bisgaard Kristensen, der begge er journalister på JydskeVestkysten, gør dig klogere på sagen, der startede, da Sarah Nørris selv kaldte kulturen i byrådet for sexistisk.

Inden JV Podcast stiller skarpt på sexisme, skal det handle om det politiske klima i Tønder. Her kom borgmester Henrik Frandsen onsdag med en udmelding, som mange har ventet på, siden han blev vraget som Venstres spidskandidat ved kommunalvalget i 2021.

Sammen med fem allierede har Frandsen ganske som spået meldt sig ud af Venstre og ind i sin egen nystiftede liste - Tønder Listen. Hvad forskellen er på Tønder Listen og Venstre, og hvad det betyder for samarbejdet i byrådet, hvis både Henrik Frandsen og ærkerivalen Martin Iversen (V) bliver valgt ind, giver ugens gæster deres bud på.

Amalie Tarp Borup (tv.) og Rikke Baltzer. Logo: Anders Hjelmer

I ugens afsnit skal vi også forbi coronakrisens konsekvenser - eller mangel på samme. For der er kommet nye tal for hvor mange virksomheder, der er gået konkurs under krisen, og de vil nok komme bag på nogen. Tallene viser nemlig, at ikke nær så mange virksomheder er gået konkurs som normalt.

Men krisen er ikke afblæst, forklarer Jonas Bisgaard Kristensen.

Ugens vært er journalist Rikke Baltzer, og du finder podcasten på jv.dk samt i appen Nyhedskiosken. Her kan du kan lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Baltzer", da de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Rikke Baltzer på skift er værter på programmet.


Hvad forskellen er på Tønder Listen og Venstre, og hvad det betyder for samarbejdet i byrådet, hvis både Henrik Frandsen og ærkerivalen Martin Iversen (V) bliver valgt ind, giver ugens gæster deres bud på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Sydjylland For abonnenter

Tim har ikke solgt en eneste eksotisk rejse siden marts: Tvunget til corona-annulleringer for fem millioner kroner

Annonce