Annonce
Sydjylland

Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Logo: Lean Poulsen Frosch
Turen går til Als, når JydskeVestkysten skruer op for denne uges podcast. For mens Danfoss fyrer med den ene hånd og køber stort ind med den anden, skaber en københavnerchef ballade i Landbrugsstyrelsen.

Podcast: Der gik under et døgn, fra den alsiske industrimastodont Danfoss fyrede 335 medarbejdere, til den annoncerede sit hidtil største opkøb på ikke mindre end 22 milliarder kroner. Et andet sted på Als, nemlig hos Landbrugsstyrelsen i Augustenborg, raser diskussionen om, hvorvidt en direktør på en udflyttet arbejdsplads må have tjenestested i København.

Således skal vi i allerhøjeste grad en tur til Als i ugens JV Podcast, hvor chefredaktør på JydskeVestkysten Mads Sandemann og journalist Rasmus Just forsøger at svare på, hvorfor Danfoss, der ellers er kendt for at tage lokalt ansvar, flytter en fabrik til Polen i stedet for at bygge en ny og konkurrencedygtig én af slagsen herhjemme. Dernæst diskuterer de, om der reelt er tale om en centralisering, når Landbrugsstyrelsen ansætter en vicedirektør med tjenestested i København.

Ugens afsnit af JV Podcast lander fredag eftermiddag og kan findes på jv.dk samt i app'en Nyhedskiosken, hvor du kan lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Baltzer", da det er de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Rikke Baltzer Knudsen, der på skift er værter på programmet.

I denne uge vil Rikke Baltzer Knuden som vært gøre sit bedste for, at du kan gå på weekend og være fuldstændig opdateret på ugens væsentligste historier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Annonce