Annonce
Sydjylland

JV Podcast: Derfor bliver det svært at finde ud af, hvornår vi må køre over grænsen

Tirsdag aften indgik ni ud af ti af Folketingets partier en aftale, som gradvist lemper rejserestriktionerne. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Det handler om bold og bajer i denne uges udgave af JV Podcast. To genåbningsaftaler fra Christiansborg betyder nemlig, at der snart kan åbnes op for grænsehandlen, mens det i den kommende uge bliver muligt at gå på restaurant og bar. Og så spillede SønderjyskE sig torsdag i pokalfinalen i fodbold.

JV Podcast: Hvornår må de tyske sommerhusturister komme til Danmark? Kan vi komme på sommerferie i udlandet? Og hvornår må vi køre over grænsen for at handle billige øl og sodavand?

Tirsdag aften blev der landet en aftale i Folketinget om gradvise lempelser af rejserestriktionerne, men det er en indviklet model, som politikerne har fået skruet sammen. Den aftale taler vi om i denne uges JV Podcast, og det er ikke den eneste genåbningsaftale, der er med i dagens program.

Natten til fredag blev folketingspolitikerne nemlig også enige om en aftale, som fremrykker dele af genåbningen af det danske samfund, så det nu allerede fra onsdag den 21. april blandt andet bliver muligt at gå på café, restaurant og værtshus.

Annonce

Pokalsensation i Haderslev

Aftalen åbner også for, at der snart kan lukkes tilskuere ind på de danske fodboldstadions, og netop fodbold er udsendelsens anden store historie, for torsdag eftermiddag spillede SønderjyskE sig ganske overraskende i pokalfinalen efter en sejr over de danske mestre fra FC Midtjylland.

Klubben har ellers været i spillemæssig krise i 2021, ligesom der også uden for kridtstregerne har været usikkerhed om en række ledende stillinger i klubben. Derudover er der nye amerikanske ejere, som vil sætte præg på klubben.

JV Podcast-panelet taler om, hvor sønderjyderne står her efter en mindre pokalsensation.

Amalie Tarp Borup og Jonas Arendt Bisgaard Nielsen laver podcasts bag om nyhederne. Foto: Jacob Schultz

Ugens vært er Jonas Bisgaard Kristensen, og med i studiet er JydskeVestkystens nyhedsredaktør Kim Dahl Nielsen og avisens chefredaktør Mads Sandemann.

Du finder podcasten på jv.dk samt i appen Nyhedskiosken. Her kan du lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Bisgaard", da de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Jonas Bisgaard Kristensen på skift er værter på programmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Så længe må Team Esbjerg undvære sin største stjerne: Status på Estavana Polmans knæskade

Annonce