Annonce
Podcast

JV Podcast: Derfor græd JV-journalist, da Mette Frederiksen slagtede minkbranchen

De fleste minkavlere vil formentlig altid kunne huske, hvor de befandt sig den 4. november 2020, da statsminister Mette Frederiksen (S) gav dødsstødet til branchen. JV Podcast sætter spot på skæbnedagen og dens konsekvenser. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Onsdag kom Mette Frederiksen (S) med en besked, der fik tårerne frem hos fuldvoksne mænd, og som også gjorde JydskeVestkystens journalist Rikke Baltzers øjne våde. Som gæst i ugens JV Podcast fortæller hun, hvad der er på spil for de mange minkavlere, der nu må lægge deres livsværk i graven. Vi vender også valget i USA og svarer på, hvorfor det rager syd- og sønderjyder, om Trump eller Biden bliver præsident.

JV Podcast: Onsdag den 4. november 2020 har skrevet sig ind i historiebøgerne som en mørk dag. På en usikker internetforbindelse beordrede statsminister Mette Frederiksen (S) samtlige danske mink slagtet, fordi coronavirussen har muteret inden i dyrene i en grad, så det truer virkningen af den kommende vaccine. Stod alvoren ikke klar efter statsministerens tale, afsluttede professor fra Statens Serum Institut Kåre Mølbak med en dyster profeti: I værste fald kan Danmark starte en ny pandemi.

I JV Podcast tager vært Amalie Tarp Borup samt ugens gæster, journalist Rikke Baltzer og nyhedsredaktør Kim Dahl Nielsen, fat på alle de spørgsmål, der har rejst sin i kølvandet på skæbnedagen. Har regeringen handlet i tide? Er mutationen så farlig, som de siger? Kommer der nogensinde minkavl i Danmark igen? Og det helt åbenlyse: Hvad skal der blive af de 6000 mennesker, der mister deres arbejde?

Logo: Anders Hjelmer

Den dramatiske udvikling i corona-sagaen overtog de gule breaking-bjælker fra en anden historisk begivenhed, nemlig det amerikanske præsidentvalg.

Fredag middag dansk tid - på tredje døgn fra valgaftenen - var det stadig ikke afgjort, om det er demokraternes Joe Biden eller republikanernes Donald Trump, der flytter ind i Det Hvide Hus i Washington. Brevstemmerne er den helt store joker. De sikrede fredag middag Joe Biden et forspring, men omtællinger og retssager kan bliver en realitet, og det skaber spændinger i hele USA.

Kim Dahl Nielsen udlægger dramaet og fortæller, hvorfor vi også i Syd- og Sønderjylland bør interessere os for, hvem der bliver USA's 46. præsident.

Til sidst skal vi tilbage til Danmark, nærmere bestemt til farvandet mellem Als og Fyn. I sidste uge løftede JV Podcast lidt af sløret for, at forkæmperne for en fast forbindelse mellem Bøjden og Fynshav er i dialog med Danmarks største pensionskasse ATP angående finansiering. Lyt med igen i denne uge og find ud af, om der er en pose penge på vej til projektet.

Du finder podcasten på jv.dk samt i app'en Nyhedskiosken. Her kan du lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Baltzer", da de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Rikke Baltzer Knudsen på skift er værter på programmet.


I JV Podcast tager vært Amalie Tarp Borup samt ugens gæster, journalist Rikke Baltzer og nyhedsredaktør Kim Dahl Nielsen, fat på alle de spørgsmål, der har rejst sin i kølvandet på skæbnedagen.

Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming