Annonce
Podcast

JV Podcast: Derfor har Eva Kjer gode chancer for at vinde Kolding-vælgernes gunst

56-årige Eva Kjer Hansen (V) har blandt andet været social- og ligestillingsminister, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri og miljø- og fødevareminister. Nu vil hun være borgmester i Kolding. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Efter 30 år i Folketinget melder Eva Kjer Hansen (V) sig nu ind i kampen om at blive Koldings nye borgmester. Men har den erfarne profil nok lokal forankring til at løfte arven fra Jørn P? JydskeVestkysten gør dig klogere i ugens JV Podcast, hvor vi også runder den omstridte Hærvejsmotorvej og et milliondyrt og usælgeligt prestigebyggeri i Haderslev.

Podcast: Det tegner til at blive mastodonternes kamp i Kolding ved kommunalvalget til november næste år.

Onsdag kom det frem, at Eva Kjer Hansen (V), folketingsmedlem i 30 år og mangeårig minister, går efter at blive Venstres bud på en borgmesterkandidat. Det sker kort efter SF's Villy Søvndal også har meldt sig ind i kampen om borgmesterkæden.

I ugens JV Podcast giver chefredaktør Mads Sandemann sit bud på, om Eva Kjer Hansen har nok lokal forankring til at trække lige så mange stemmer som afgående borgmester Jørn Pedersen, der har siddet solidt på tronen i 12 år.


Ugens anden gæst, nyhedsredaktør Kim Dahl Nielsen, giver sin vurdering af V-profilens opbakning i baglandet og medfølgende chance for at slå partifællen Jakob Ville, der også bejler til borgmestertitlen.

Hærvejsmotorvej eller ej

Det skal også handle om planerne om en ny midtjysk motorvej, som transportminister Benny Engelbrecht (S) har skudt godt og grundigt til hjørne. I ugens løb stimlede projektets forkæmpere sammen, og mens de godt kan blive enige om, at de inderligt ønsker sig den såkaldte Hærvejsmotorvej, tør de ikke melde ud, hvilken linjeføring de peger på.


I ugens JV Podcast giver chefredaktør Mads Sandemann sit bud på, om Eva Kjer Hansen har nok lokal forankring til at trække lige så mange stemmer som afgående borgmester Jørn Pedersen, der har siddet solidt på tronen i 12 år.


Sidst går turen til Haderslev. Her pryder VUC Syds kæmpemæssige prestigebyggeri havnefronten. Men med et prisskilt på 100 millioner kroner har det nu i over et år ikke været muligt at få solgt uddannelsesinstitutionens tidligere domicil.

Ugens vært Amalie Tarp Borup spørger, hvad der skal til, før mulige købere byder sig til? Og hvilke konsekvenser kan det få for skandale- og gældsramte VUC Syd, hvis den milliondyre, øde bygning ikke bliver solgt?

Du finder ugens podcast på jv.dk samt i appen Nyhedskiosken. Her kan du kan lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Baltzer", da de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Rikke Baltzer Knudsen på skift er værter på programmet.

Forsiden netop nu
Varde For abonnenter

Barn skulle onanere med børste, og ung kvinde blev voldtaget: Læs uddrag af anklageskrift mod 22-årig fra Varde