Annonce
Podcast

JV Podcast: Derfor kan sexisme-sagen skade Lotte Rod ved næste valg

Lotte Rod kan få et svært folketingsvalg, når Mette Frederiksen trykker på valgknappen næste gang, forudser nyhedsredaktør Kim Dahl Nielsen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Sagen om sexisme i Radikale Venstre kan skræmme Lotte Rods vælgere væk ved næste folketingsvalg, lyder analysen i ugens JV Podcast. Her får du overblikket over sagen samt en øjenvidneberetning fra et dramatisk kampvalg om borgmesterkandidaturet i Kolding.

Podcast: I gymnasiet kæmpede hun for mere hygiejnisk håndsæbe og blæste til kamp mod en rektor, som hun mente, censurerede skolebladet. Nu har sønderjyske Lotte Rod udløst et kæmpe politisk drama om sexisme i Radikale Venstre.

Sagen om Morten Østergaards hånd på Lotte Rods lår kommer vi ikke uden om i ugens JV Podcast, hvor nyhedsredaktør Kim Dahl Nielsen og journalist Amalie Tarp Borup er gæster.

Her får du overblikket over sagen, håndteringen af den og ikke mindst de konsekvenser, den kan få.

Logo: Lean Poulsen Frosch

Vi skal også tale om en anden folketingsprofil, der snart ikke skal være medlem af folketinget længere. Det er den tidligere minister Eva Kjer Hansen, der i aftes vandt en smal sejr over partifællen Jakob Ville i kampen om, hvem der skal være partiets næste borgmesterkandidat i Kolding.

Kim Dahl Nielsen var tilstede ved kampvalget, og han fortæller, at stemningen var intens, fordi man forventede et meget tæt resultat. Eva Kjer Hansen står nu med en vigtig opgave, der handler om at samle partiet oven på den uro, som hendes kandidatur har skabt.

V-konger falder på stribe

Det er symptomatisk for det kommende kommunalvalg, at Venstre-profiler skaber røre i andedammen. Fredag morgen meddelte Vardes borgmester, Erik Buhl, sit exit og dermed skriver Varde sig ind i rækken af kommuner, hvor Venstre skal skifte ud på posten.

Ugens JV Podcast giver dig overblikket over de største dramaer.

Til sidst skal det handle om en ny digital virkelighed, der er afledt af coronakrisen. I Region Syddanmark har man sparet millioner på kørsel frem og tilbage mellem fysiske møder, så nu kan flere videomøder måske blive dagligdagen for regionens ansatte - også efter krisen. Men ikke alle synes, det er en god idé.

Ugens vært er journalist Rikke Baltzer.

Du finder podcasten på jv.dk samt i appen Nyhedskiosken. Her kan du kan lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Baltzer", da de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Rikke Baltzer på skift er værter på programmet.


Det er symptomatisk for det kommende kommunalvalg, at Venstre-profiler skaber røre i andedammen.

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Kolding

Voldsomme billeder: Brandfolk massivt til stede ved gårdbrand

Esbjerg

12.000 ansatte ved Esbjerg Kommune kan blive mødt med krav om gyldigt coronapas i næste uge: Pandemien kræver drastiske midler, siger borgmester

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Aabenraa For abonnenter

Tre meter lang fiskefilet sætter sindene i kog: Er det kunst?

Nyheder

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Kolding

Nu skal spildevandet fra ghettoområde tjekkes for corona: Statens Serum Institut vil overvåge område med få vaccinerede

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Tønder For abonnenter

Så skete det: Murstensmur ved kro væltet ind mod kirkegård

Esbjerg For abonnenter

Der pibler gult vand op fra undergrunden og ødelægger belægning: Der er ingen lette løsninger

Sønderborg

Damefrokost dømmes død: - Det er sgu en ommer