Annonce
Podcast

JV Podcast: Derfor kræver det et mirakel, hvis Ellen Trane skal vinde borgmesterkæden

Ellen Trane Nørby (V) har i denne uge meldt sig ind i kampen om at blive Sønderborgs nye borgmester. Men hvor stor er den garvede folketingspolitikers chance for at vinde vælgernes gunst? Det giver ugens gæster i JV Podcast et bud på. Foto: Timo Battefeld
Jungletrommerne har lydt længe, og nu er den god nok. Ellen Trane Nørby (V) vil være Sønderborgs nye borgmester. Men det kommer til at kræve noget nær et mirakel, hvis den garve folketingspolitiker skal lykkes med at male den røde højborg blå. Sådan lyder analysen i ugens JV Podcast, der også stiller skarpt på konsekvenserne af de stigende smittetal.

Podcast: Først var det Eva Kjer Hansen (V), der meldte sig kampklar i Kolding. Nu er det Ellen Trane Nørby (V), der efter 15 år i Folketinget rækker ud efter borgmesterposten i Sønderborg.

Men hvad er det, der får Venstre-kendisser i flæng til at vende Christiansborg ryggen til fordel for det kommunalpolitiske?

Ugens gæster, nyhedsredaktør Kim Dahl Nielsen og journalist Rikke Baltzer, er klar med en analyse og giver deres bud på, hvad der skal til, hvis Ellen Trane Nørby skal lykkes med at male Sønderjyllands socialdemokratiske højborg blå ved valget næste år.

Dernæst stiller JV Podcast skarpt på coronavirussen, for smittetallene er fortsat på himmelflugt både i det syd- og sønderjyske og på landsplan. Det har nu gjort Tyskland til lukket land for turister, og det vækker uro i feriebranchen. Ugens vært Amalie Tarp Borup spørger, hvilke konsekvenser en ny nedlukning kan få.

Amalie Tarp Borup (tv.) og Rikke Baltzer. Logo: Anders Hjelmer

Den smitsomme virus kommer uden tvivl også til at sætte sit præg på hjerternes fest. Torsdag slog statsminister Mette Frederiksen (S) fast, at danskerne i år ikke skal sætte næsen op efter, at traditionelle julefrokoster kan gennemføres. Og måske er de ellers ofte udsolgte julegudstjenester i de syd- og sønderjyske kirker også i fare.

Præsterne i Kolding-provsti er i hvert fald allerede i fuld gang med at ruste sig til en corona-jul fuld af begrænsninger, hvor der for alvor skal tænkes ud af boksen.

Om de hellige juletraditioner står til at redde, diskuterer vi i ugens afsnit, som du som altid finder på jv.dk samt i appen Nyhedskiosken.

Her kan du kan lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Baltzer", da de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Rikke Baltzer på skift er værter på programmet.


Ugens gæster, nyhedsredaktør Kim Dahl Nielsen og journalist Rikke Baltzer, er klar med en analyse og giver deres bud på, hvad der skal til, hvis Ellen Trane Nørby skal lykkes med at male Sønderjyllands socialdemokratiske højborg blå ved valget næste år.

Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming