Annonce
Podcast

JV Podcast: Derfor sender danskerne Flensborg ud over en økonomisk afgrund

Julemarkedet i Flensborg plejer at være et tilløbsstykke for danskere, men i år er det aflyst. Det kan koste dyrt for byen. Arkivfoto: Lars Salomonsen/Flensborg Avis
Julehandlen er om ikke aflyst, så i hvert fald kraftigt begrænset af strikse rejsevejledninger. Det er dyrt for grænsebutikkerne, men det rammer også Flensborg by, som mange danskere holder af at besøge. Hør hvordan i ugens JV Podcast, hvor det også skal handle om corona-knubs i landdistrikterne og en helt særlig tænketank.

JV Podcast: Når sognepræst Jørgen Jørgensen hver søndag træder op på prædikestolen i Sct. Nicolai Kirke i Aabenraa, beder for han for de hjemløse og for flygtningene.

Han beder for de syge, for Dronning Margrethe og for at coronavirussen snart må drive over. Og så har han tilføjet en linje, der ligger ham særligt på sinde, og som han nu har dedikeret en del af sit liv til.

Hvad det er, finder du ud af, hvis du lytter med i ugens JV Podcast, hvor Rikke Baltzer er vært.

Med i studiet er også JydskeVestkystens chefredaktør Mads Sandemann samt nyhedsredaktør Kim Dahl Nielsen.

Sammen sætter de fokus på grænsehandlen, der er udfordret både nord og syd for grænsen på grund af de strikse rejsevejledninger.

Hvor vi før har talt om, at især Fleggaard og de andre grænsebutikker syd for grænsen er pressede, skal det i ugens podcast også handle om butikkerne nord for grænsen. Op til jul plejer tyskerne nemlig at komme og hamstre helt bestemte varer, og den omsætning vil de danske butikker mangle i år.

Men hvor farligt er det egentlig at krydse grænsen? Det er der delte meninger om, og i Tønder Kommune har man sendt et helt tydeligt signal. Mads Sandemann opdaterer dig på de seneste smittetal i Slesvig-Holsten.

Logo: Anders Hjelmer

Det skal også handle om landdistrikterne. For erfaringerne fra finanskrisen viser, at de bliver særlig hårdt ramt af kriser, og nu frygter Venstre, at de også kommer forslåede ud af coronakrisen. Partiet har derfor taget 150 millioner kroner og en stribe nye tiltag med til finanslovsforhandlingerne. Kim Dahl Nielsen og Mads Sandemann giver deres bud på, om det lykkes at hive penge hjem til yderområderne.

Du finder podcasten på jv.dk samt i app'en Nyhedskiosken. Her kan du lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Baltzer", da de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Rikke Baltzer Knudsen på skift er værter på programmet.


Op til jul plejer tyskerne nemlig at komme og hamstre helt bestemte varer, og den omsætning vil de danske butikker mangle i år.

Sydjylland

Her bimler alarmklokkerne: Disse syd- og sønderjyske sogne er i fare for at blive lukket ned

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Navne For abonnenter

Knud har stået i spidsen for flere virksomheder som direktør og formand: Nu fylder han 70 men kaster sig stadig gerne ud i nye opgaver