Annonce
Sydjylland

JV Podcast: Det kommer den milliardstore trafikplan til at betyde for Syd- og Sønderjylland

En del af den milliardstore infrastrukturplan, som regeringen spillede ud med torsdag, er, at der skal laves en forundersøgelse af en fast forbindelse mellem Als og Fyn. Foto: Michael Bager
JV Podcast er tilbage efter en coronanedlukning over vinteren, og denne uges store tema er det udspil til en infrastrukturplan, som regeringen præsenterede torsdag. Der var nemlig flere interessante aspekter set med syd- og sønderjyske briller. Derudover fokuserer udsendelsen på denne uges genåbning af de liberale erhverv.

Podcast: Så kan vi langt om længe få klippet vores lange hår og masseret vores ømme lemmer. Det var nemlig i denne uge, at næste fase af genåbningsplanen trådte i kraft, og især en frisørtid har været længe ventet for mange borgere.

Men genåbningen af de liberale erhverv har også sat tryk på teststederne rundt i landet, for et såkaldt coronapas agerer nemlig adgangsbillet til frisørsalonerne og massagebriksene. Men er det rimeligt, at de erhvervsdrivende skal agere en form for coronapoliti og tjekke efter, om borgerne har fået foretaget en negativ test?

Det taler vi om i denne uges JV Podcast, som på samme måde som de liberale erhverv nu er blevet genåbnet efter en coronanedlukning siden 11. december.

Annonce

Infrastruktur for milliarder

Den anden store historie fra ugen var det milliardstore infrastrukturudspil, som regeringen præsenterede torsdag. Her var flere syd- og sønderjyske projekter inkluderet, og i podcasten taler vi om, hvem der kunne glæde sig over disse, mens andre i landsdelen derimod var skuffede.

I Aabenraa er borgmester Thomas Andresen (V) for eksempel godt tilfreds, for det meget omtalte dobbeltspor mellem Tinglev og Padborg er nemlig med i regeringens plan. På Als var der også en glad borgmester, for Sønderborgs Erik Lauritzen (S) kunne glæde sig over, at udspillet foreslår en såkaldt forundersøgelse af en fast forbindelse mellem Als og Fyn.

Men længere mod nord var der skuffelse i Billund, for der lægges nemlig op til, at Billundbanen mellem Vejle og Billund skal droppes, ligesom heller ikke Hærvejsmotorvejen var med i det store udspil.

Amalie Tarp Borup og Jonas Bisgaard Kristensen. Logo: Rikke Mortensen

Ugens podcast-vært er Jonas Bisgaard Kristensen, og med i studiet er journalist Amalie Tarp Borup og chefredaktør Mads Sandemann, og panelet diskuterer i udsendelsen, hvordan infrastrukturen så forventes at se ud, når der engang er nået politisk enighed om de mange milliarder.

Du finder podcasten på jv.dk samt i appen Nyhedskiosken. Her kan du kan lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Bisgaard", da de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Jonas Bisgaard Kristensen på skift er værter på programmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Indisk takeaway fik sur smiley

Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce