Annonce
Podcast

JV Podcast: Derfor kan jernbanemillioner være på vej til landsdelen

Logo: Lean Poulsen Frosch
I sidste uge handlede det om SF'eren Villy Søvndals exit fra regionen. Nu har endnu en rød profil trukket sig som frontfigur, og ugens JV Podcast gør dig klogere på konsekvenserne. Det skal også handle om Arnes tidligere pension og den sidste enkeltsporerede jernbanestrækning mellem Stockholm og Syditalien.

Podcast: To mænd - Svendsen og Arne - har gjort sig bemærket i det syd- og sønderjyske den forgangne uge. Svendsen, der hedder Poul-Erik til fornavn, er mangeårig frontfigur for socialdemokraterne i Region Syddanmark, men nu er det slut. Han overlader posten som spidskandidat til en anden.

Og så blev det endelig Arnes tur til tidlig pension.

Men hvorfor trak Svendsen sig? Hvem skal afløse ham og forsøge at fravriste den stærke Venstre-kvinde Stephanie Lose formandsposten i regionen? Og er Arne tilfreds med statsminister Mette Frederiksens (S) længe ventede pensionsudspil?

Det diskuterer journalist Rasmus Just og Nyhedsredaktør Kim Dahl Nielsen i ugens JV Podcast.

Det sidste enkeltspor

Det skal også handle om den eneste enkeltsporede jernbanestrækning fra Stockholm til Syditalien. Den ligger mellem Padborg og Tinglev, og i årevis har erhvervsliv og politikere ønsket at udvide den til et dobbeltspor.


Nu er spørgsmålet, hvordan projektet står frem mod de afgørende milliard-forhandlinger om nye infrastruktur, der forventes at begynde i slutningen af 2020.


Den er en flaskehals og kilde til kø og lange ventetider på jernbanenettet, lyder argumenterne. Men nye tal fra Banedanmark stiller spørgsmålstegn ved den fortælling, for enkeltsporet kan klare langt mere trafik, før den når sin maksgrænse.

Nu er spørgsmålet, hvordan projektet står frem mod de afgørende milliard-forhandlinger om nye infrastruktur, der forventes at begynde i slutningen af 2020.

Ugens vært er journalist Rikke Baltzer, og du finder podcasten på jv.dk samt i app'en Nyhedskiosken. Her kan du kan lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Baltzer", da de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Rikke Baltzer Knudsen på skift er værter på programmet.

Forsiden netop nu
Varde For abonnenter

Barn skulle onanere med børste, og ung kvinde blev voldtaget: Læs uddrag af anklageskrift mod 22-årig fra Varde