Annonce
Podcast

JV Podcast: Jørn P. har smidt en spand kold vand i hovedet på Eva Kjer

Først ville Jørn Pedersen (V) forholde sig neutralt. Men nu har Kolding-borgmesteren alligevel offentligt erklæret, hvem han ønsker som sin efterfølger. Arkivfoto: Søren Gylling
Selvom afgående Kolding-borgmester Jørn Pedersen (V) havde svoret, at han ikke ville pege på sin afløser, har han alligevel erklæret sin støtte til Venstres gruppeformand i Kolding byråd, Jakob Ville. Det er en gamechanger og en spand kold vand i hovedet på udfordreren Eva Kjer Hansen (V), siger nyhedsredaktør Kim Dahl Nielsen i ugens JV Podcast

Podcast:  Hvor afgørende er det, når Kolding-borgmester Jørn Pedersen (V) åbent erklærer, at han ønsker Venstres gruppeformand i Kolding Byråd, Jakob Ville, som sin efterfølger frem for folketingsmedlem og tidligere minister Eva Kjer Hansen (V)?

I ugens JV Podcast siger nyhedsredaktør Kim Dahl Nielsen, at udmeldingen er en gamechanger til fordel for Jakob Ville. Han mener også, at en fløjkrig i partiet kan blive giftig frem mod kommunalvalget den 16. november 2021. Udfordreren fra SF, Villy Søvndal, vil nemlig gøre alt for at finde sprækkerne og udnytte dem til at vinde borgmesterposten.

Kolding Kommune er ikke det eneste sted i landsdelen, hvor vandene er i oprør inden næste valg. Der er magtkamp i Venstre i Tønder, Haderslevs borgmester H.P Geil (V) kan mærke sin modstanders ånde i nakken, og det er ikke umuligt, at flere blå syd- og sønderjyske kommuner bliver forvandlet til røde.


I en stald lidt uden for Vejen haster en svinebonde lige nu frem og tilbage mellem svinestierne. Han har travlt, og han er bemkymret. For pengene fosser ud af kassen.


Kim Dahl Nielsen og ugens anden gæst, journalist Jonas Bisgaard Kristensen, ruller dramaerne ud og gør dig klogere på, hvad der er på spil i de enkelte kommuner.

Svinepesten truer

I en stald lidt uden for Vejen haster en svinebonde lige nu frem og tilbage mellem svinestierne. Han har travlt, og han er bekymret. For pengene fosser ud af kassen. Ja, faktisk mister han lige nu 100.000 kroner om ugen, og alt sammen skyldes det en række syge vildsvin syd for den danske tyske grænse.

Således er den frygtede afrikanske svinepest rykket ét skridt nærmere Danmark. Jonas Bisgaard Kristensen fortæller historien om svinebonden Jeppe Bloch Nielsen og forklarer, hvorfor døde svin i Tyskland har så store konsekvenser i Danmark. Spørgsmålet er, hvor stor risikoen reelt er for, at sygdommen pludselig sender sine fangarme op gennem Danmark.

Ugens vært er journalist Rikke Baltzer.

Du finder ugens podcast på jv.dk samt i appen Nyhedskiosken. Her kan du kan lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Baltzer", da de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Rikke Baltzer Knudsen på skift er værter på programmet.

Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Billund For abonnenter

Først på specialskolen har 10-årige Kristian fået lyst til at lære. Nu råber forældrene op: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Sønderjyske Fodbold

Live: Kan SønderjyskE slå AGF og tage næste skridt på vejen mod tredje pokalfinale i træk?

Tønder

Se videoen fra valgmøde: Tre borgmesterkandidater samlet - det store spørgsmål forblev ubesvaret

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Podcast

Lyt: Regeringen vil helt tæt på dig

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Sydjylland

Blandt de nominerede: Koret der fik borgmester til at græde