Annonce
JV Podcast

JV Podcast: Modløse socialdemokrater, angreb på Hærvejsmotorvejen og en aggressiv coronavirus

Har Socialdemokraterne reelt en chance for at vinde formandsposten i regionen, selvom de dømmer sig selv ude? Har naboerne til en mulig hærvejsmotorvej udsigt til årtiers usikkerhed? Og kan Corona-virussen nedlægge vores sundhedssystem? JydskeVestkysten gør dig klogere i ugens JV Podcast.
Annonce

Podcast: Det er så godt som umuligt at fravriste Venstre-kvinden Stephanie Lose formandsposten i regionsrådet.

Sådan sagde det fremtrædende socialdemokratiske regionsrådsmedlem Karsten Uno Petersen i JydskeVestkysten i starten af ugen, og det har vakt stor opsigt. For er Uno's udtalelser blot ærlig snak, eller er det udtryk for et modløst socialdemokrati uden tro på egne kandidater halvandet år før regionsrådsvalget i 2021?

I ugens JV Podcast giver journalist Rasmus Just sit bud på, om Karsten Uno Petersen har ret, eller om partiet reelt kan gøre sig håb om at vinde magten i regionen ved at høste stemmer og mandater fra eksempelvis Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, der lige nu har det skidt på landsplan.

Annonce

Angreb på Hærvejsmotorvejen

Ugens anden gæst er nyhedsredaktør Kim Dahl Nielsen, der dømmer transportminister Benny Engelbrechts (S) udmeldinger om Hærvejsmotorvejen ude. Ministeren har sendt motorvejen langt ned af prioriteringslisten, efter at en ny VVM-undersøgelse halverer den samfundsøkonomiske gevinst ved projektet. Men der er brug for motorvejen, mener 31 borgmestre, og det bør gå op for ministeren, at han var for hurtig på aftrækkeren, mener Kim Dahl Nielsen.

Heller ikke i denne uge undgår vi at vende den frygtede coronavirus. Sygdommen truer nu med at rydde sygehusenes varelagre og sende landets læger, sygeplejersker og sosu'er i karantæne. Det kan i sidste ende ramme sundhedsvæsnet hårdt. Men der er stadig stilhed før stormen, som ingen ved, om kommer.

JV Podcast lander fredag eftermiddag og kan findes på jv.dk samt i app'en Nyhedskiosken, hvor du kan lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Baltzer", da det er de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Rikke Baltzer Knudsen, der på skift er værter på programmet. I ugens udgave styrer sidstnævnte slagets gang.

Logo: Lean Poulsen Frosch
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce