Annonce
Sydjylland

Podcast: Regeringen leger Robin Hood og skyder trafikplaner til hjørne, mens byskilte på tysk skaber splid

Logo: Lean Poulsen Frosch
Skal byskiltene i Sønderjylland kunne læses på tysk? Hvad betyder det egentligt for borgerne, når regeringen sender udlignings-millioner fra by til land? Og bliver der nogensinde gjort noget ved trængslen på landsdelens veje, når forhandlingerne om en ny trafikplan igen er udsat? Det sætter JydskeVestkysten til debat i ugens afsnit af JV Podcast.
Annonce

Podcast: Regeringen fremlagde torsdag det omstridte udlignings-udspil, der skal skabe mere balance mellem velfærden i landets kommuner. Men hvem er egentligt de store vindere og tabere i Syd- og Sønderjylland, når der tages fra de rige og gives til de fattige? Og er det overhovedet realistisk, at de borgerlige partier går med til regeringens Robin Hood-planer?

Det forsøger JydskeVestkystens nyhedsredaktør, Kim Dahl Nielsen, og journalist Rasmus Just at svare på, når der skrues op for endnu en omgang JV Podcast.

Afsnittet tager dig også med ud i trafikken. For mens regeringen i ugens løb leverede på udligning, står det mere sløjt til, når det gælder den længe ventede infrastrukturplan. På de syd- og sønderjyske veje hober bilerne sig op, og trængslen koster hver dag samfundet dyrt i forsinkelser. Alligevel er forhandlingerne, der kan sætte skub i flere projekter i landsdelen, skudt langt ud i fremtiden.

Sidst går turen til grænselandet, hvor debatten om byskilte på tysk igen er blusset op. Ugens gæster diskuterer, hvorfor spørgsmålet om tosprogede skilte i den grad kan få sindende i kog i det sønderjyske.

JV Podcast lander fredag eftermiddag og kan findes på jv.dk samt i app'en Nyhedskiosken, hvor du kan lytte med, præcis når det passer dig.

Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Baltzer", da det er de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Rikke Baltzer Knudsen, der på skift er værter på programmet.

I denne uge tager Amalie Tarp Borup styrepinden og sørger for, at du kan gå på weekend og være godt klædt på til at tale med om alt det vigtigste, der er sket i vores landsdel.

JydskeVestkysten beklager, at der i ugens afsnit er nogle tekniske problemer med lyden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce