Annonce
Podcast

JV Podcast: SønderjyskE og EfB risikerer dødskamp trods triumfer

Logo: Lean Poulsen Frosch
Trods SønderjyskE's første pokal nogensinde og EfB's bronzemedalje sidste år, står begge klubber over for store udfordringer. SønderjyskE riskerer nedrykning, og EfB, der allerede er rykket ned, er i alvorlige økonomiske vanskeligheder.

Podcast: Der var ikke bølgegang, men futtog på stadion, da SønderjyskE for første gang i historien vandt pokalfinalen over Aab onsdag aften.

Triumfen var ikke til at tage fejl af, men i løbet af kampen stjal en gruppe Aab-fans billedet. De stimlede sammen på tribunen og brød dermed coronareglerne med den konsekvens, at de måtte forlade stadion. Udenfor blev de sat i en lang række bag hinanden - det, der er i politijargon kaldes futtog. Her slog en betjent en fan med knippel, og sagen er nu endt hos Den Uafhængige politiklagemyndighed.

I ugens JV Podcast diskuterer JydskeVestkystens nyhedsredaktør Kim Dahl Nielsen og chefredaktør Mads Sandemann kampens aspekter.

Opsang til embedsfolk

Der er ikke langt fra triumf til nedtur for hverken SønderjyskE eller landsdelens anden store klub, EfB. Mens førstnævnte er nedrykningstruet, er EfB trods bronzemedaljen sidste år slået tilbage til 1. division for tredje gang på 10 år. Tilmed er klubben sat til salg og dermed i økonomiske vanskeligheder. Dagens to gæster drøfter klubbens fremtid og vurderer, hvad situationen betyder for vestkystens stolthed.


Der er ikke langt fra triumf til nedtur for hverken SønderjyskE eller landsdelens anden store klub, EfB.


Til sidst giver Mads Sandemann en opsang til embedsværket i Udlændinge- og Integrationsministeriet, fordi de har nægtet en dansksindet kvinde fra Sydslesvig statsborgerskab. Årsagen? At hun i en periode på tre måneder ikke har været medlem af det danske mindretal.

Ugens vært er Rikke Baltzer Knudsen, og du finder podcasten på jv.dk samt i app'en Nyhedskiosken. Her kan du kan lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Baltzer", da det er de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Rikke Baltzer Knudsen, der på skift er værter på programmet.

Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten