Annonce
Podcast

JV Podcast: Corona er en guldkalv for vagtlægerne - men skulle det være stoppet for længst?

Logo: Lean Poulsen Frosch
Kan det være rigtigt, at regionens vagtlæger skal tjene kassen på at henvise patienter med milde symptomer til en coronatest? Og er der behov for at åbne flere politistationer i Syd- og Sønderjylland, eller burde man hellere sende flere betjente på gaderne?  Det forsøger vi at svare på i ugens JV Podcast, hvor det også skal handle om Venstre-balladen i Tønder.

Podcast: En dagsløn på 18.000 kroner.

Sådan så det ud på vagtlæge og regionsrådsmedlem Marianne Mørk Mathiesens (LA) lønseddel efter at have brugt en søndag på at henvise patienter med milde symptomer til coronatestning.

Men kan det være rigtigt, at kravet om en lægehenvisning skal tære på lægernes dyrebare tid og borgernes skattekroner?

Danske Regioner og Marianne Mørk Mathiesen siger nej. De vil have henvisningskravet fjernet, så alle selv kan bestille en tid til test online.

Men hvorfor er det ikke sket for længst, nu hvor hurtig og let adgang til testning er et af de vigtigste midler for at holde smitten nede?

Det diskuterer JydskeVestkystens chefredaktør Mads Sandemann og journalist Rasmus Just i ugens udgave af JV Podcast.

Her sætter vært Amalie Tarp Borup også spot på regeringens nye borgernære politiudspil og forsøger at gøre dig klogere på, om der overhovedet er behov for nye lokale politistationer i Syd- og Sønderjylland.

Fløjkrig i Venstre

Det skal også handle om den interne Venstre-ballade i Tønder.

I ugens løb har partiformand Jakob Ellemann-Jensen (V) nemlig også kommenteret på den verserende fløjkrig, der foreløbigt har fået fire fremtrædende medlemmer af kommunalbestyrelsen til at meddele, at de ikke genopstiller for partiet ved næste års kommunalvalg, ligesom den nuværende borgmester Henrik Frandsens fremtid i partiet er usikker.


Men hvorfor er det ikke sket for længst, nu hvor hurtig og let adgang til testning er et af de vigtigste midler for at holde smitten nede?


Chefredaktøren giver sit bud på, om partiets frontfigur bør træde i karakter og blande sig i den sønderjyske strid i partiet.

Du finder ugens podcast på jv.dk samt i appen Nyhedskiosken. Her kan du kan lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Baltzer", da de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Rikke Baltzer Knudsen på skift er værter på programmet.

Forsiden netop nu
Varde For abonnenter

Barn skulle onanere med børste, og ung kvinde blev voldtaget: Læs uddrag af anklageskrift mod 22-årig fra Varde