Annonce
JV Podcast

JV Podcast: Touren og en kæmpemæssig gasledning borer sig gennem det syd- og sønderjyske landskab

Logo: Lean Poulsen Frosch
To store projekter kommer i en nær fremtid til at bore sig igennem vores landsdel. For mens Tour de France på syd- og sønderjyske veje vækker stor begejstring, skaber en flere hundrede kilometer lang gasledning dybe panderynker hos de berørte borgere. Det kan du høre meget mere om i ugens udgave af JV Podcast.
Annonce

Podcast: Når det legendariske cykelløb Tour de France i 2021 skydes i gang, kommer rytterne til at træde i pedalerne på dansk asfalt i de første tre etaper.

I ugens løb blev den endelig rute afsløret, og den vækker jubelbrøl i de syd- og sønderjyske kommuner, da feltet både kommer forbi Kolding, Haderslev, Sønderborg og Aabenraa. Men hvilken reklameværdi har det egentligt for de berørte kommuner? Og hvad kommer det potentielt til at koste skatteborgerne?

Det diskuterer journalist Rasmus Just og nyhedsredaktør Kim Dahl Nielsen i ugens afsnit af JV Podcast.

I afsnittet skal det også handle om den kæmpemæssige gasledning - Baltic Pipe - der vækker vrede hos flere af de 550 danske boligejere, der bliver berørt. Men for landmændene og lodsejerne, der er tvunget til at afgive jord til projektet, er løbet formentligt kørt. For den flere hundrede kilometer lange gasledning, der skal forbinde gassystemerne i Norge, Polen og Danmark bliver en realitet. Men hvad vinder Danmark egentligt ved at lade gasrøret bore sig igennem landskabet? Ugens afsnit af JV Podcast lander fredag eftermiddag og kan findes på jv.dk samt i app'en Nyhedskiosken, hvor du kan lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Baltzer", da det er de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Rikke Baltzer Knudsen, der på skift er værter på programmet.

I denne uge vil Amalie Tarp Borup som vært gøre sit bedste for, at du kan gå på weekend og være fuldstændig opdateret på ugens væsentligste historier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce