Annonce
Kolding

Jydsk Planteservice vinder igen

Danmarks højeste plantevæg befinder sig i Aarhus Kommune og er leveret af Jydsk Planteservice i Kolding. Pressebillede
Koldingvirksomheden er endnu engang kåret som årets leverandør til den offentlige sektor i deres branche.

Kolding: For over 25 år siden blev et lille frø sået i Kolding, og i dag blomstrer det over hele Danmark. Jydsk Planteservice var engang kun én mand, men i dag er de Danmarks største leverandør af indendørs planteløsninger, har over 115 ansatte og mere end 4500 kunder spredt udover hele landet.

Det er for andet år i træk blevet belønnet med titlen som årets største leverandør til den offentlige sektor indenfor deres branche, og samtidigt er de igen udvalgt til eliteleverandør.

- Selvom det er andet år i træk, så er jeg ikke mindre stolt – tværtimod. Vi har virkelig arbejdet hårdt i år, og vi er blevet nødt til at ansætte flere for at kunne følge med, så jeg er utrolig glad for, at det belønner sig i form af denne titel igen i år, siger indehaver Jørgen Lund i en pressemeddelelse.

Det er blandt andet takket være Danmarks højeste plantevæg, at direktør Jørgen Lund og Jydsk Planteservice nu igen kan kalde sig årets leverandør og eliteleverandør til det offentlige:

- Vi har lavet mange spændende projekter i år, men det jeg er allermest stolt af, må være vores projekt med Danmarks højeste plantevæg hos Aarhus Kommune. Den er svimlende 30 meter høj og indeholder mere end 3000 planter, som vi servicerer via en lift i loftet, fortæller Jørgen Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce