Annonce
Sydjylland

JydskeVestkysten aflyser kulturprisen 2021

I januar vandt filminstruktør Frelle Petersen JydskeVestkystens Kulturpris 2020. Han vandt for filmen Onkel og er her fotograferet sammen med JydskeVestkystens ansvarshavende chefredaktør, Peter Orry. Arkivfoto: Annett Bruhn
Hvert år den 15. januar plejer JydskeVestkysten at fejre fødselsdag ved at invitere avisens læsere til fest og kulturpris-uddeling i Musikhuset i Esbjerg. Men coronavirussen stikker nu en kæp i hjulet på den mangeårige tradition.
Annonce

Aflysning: Der bliver hverken holdt en fest eller uddelt en kulturpris i 2021, sådan som det ellers er tradition, når JydskeVestkysten har fødselsdag den 15. januar.

På grund af den usikkerhed, som coronavirussen medfører, har avisens ansvarshavende chefredaktør Peter Orry og chefredaktør Mads Sandemann besluttet at aflyse arrangementet.

- Med usikkerheden om smittespredning risikerer vi at planlægge et arrangement, som ender med at blive aflyst, eller hvor vi kun kan lukke halvdelen af gæsterne ind. Det er bedst for alle parter at udskyde det til 2022, siger Mads Sandemann, der vurderer, at det er for risikabelt at lukke de mere end 1000 læsere, der plejer at deltage i JydskeVestkystens Kulturpris, ind i Musikhuset i Esbjerg.

Annonce

Ingen prisvinder i 2021

Aflysningen af arrangementet betyder også, at der ingen kulturprisvinder bliver i 2021.

- Man kunne godt uddele prisen alligevel, men vi mener, at den hører sammen med showet, og derfor vælger vi at udsætte den til 2022, siger chefredaktøren.

Vindere af JydskeVestkystens Kulturpris

  • Prisen gives for en indsats, der er i pagt med de bedste folkeligt-kulturelle traditioner i avisens udgivelsesområde.
  • Det skal forstås så bredt, at al kunstnerisk udfoldelse udført af amatører eller professionelle kan komme på tale som vinder.
  • Prisen kan gives både til enkeltpersoner og til institutioner/foreninger, til såvel en udøvende kunstner som til en kreds af borgere, der tegner en del af det kulturelle billede på deres egn.
  • De 25 vindere gennem tiden tæller blandt andre Treenighedens Drengekor i Esbjerg, skuespiller Leif Maibom, Askov Højskole, Jels Vikingespil, Tønder Festival og musiker Helge Engelbrecht.

JydskeVestkystens Kulturpris  har tradition for at være et alsidigt kulturshow, hvor både teater, musik, komik og dans bliver fremført sig på scenen. Det ærgrer Mads Sandemann, at arrangementet må aflyses.

- Det er vi rigtig kede af, for det er en måde at fejre kulturlivet på i Syd- og Sønderjylland og hædre nogen, der har gjort en særlig indsats inden for kunst og kultur. Vi glæder os til at fejre avisens fødselsdag med en pris igen i 2022, siger han.

JydskeVestkysten har uddelt kulturprisen siden 1996.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Kolding

Smittetrykket stiger fortsat: Kolding overhaler Vejle målt på antallet af nye corona-smittede

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce