Annonce
Debat

JydskeVestkysten begår dobbelt-karaktermord

Her et billede fra den 25. januar i år, hvor Venstre i Varde Kommune valgte borgmesterkandidat. Line Berner og Mads Sørensen i midten var to af de fem kandidater, der ønskede posten. Arkivfoto: Jacob Schultz

Læserbrev: JydskeVestkysten skriver den 8. oktober, at ”nu” begår jeg karaktermord på Mads Sørensen. Intet kunne være mere forkert!

Jeg begår ikke karaktermord – det gør JydskeVestkysten.

Den 24. august sender jeg den mail, som JydskeVestkysten NU vælger at bringe i sin fulde ordlyd, til Mads Sørensen, Venstres kommuneforening og kandidatholdet.

Uddrag af læserbrevet

Den 24. august sender jeg den mail, som JydskeVestkysten NU vælger at bringe i sin fulde ordlyd, til Mads Sørensen, Venstres kommuneforening og kandidatholdet. I den lægger jeg åbent og ærligt frem for de berørte parter, hvad sagen handler om for mig. Det har jeg entydigt og direkte skrevet til dem, som det vedrører. Det er ikke karaktermord. Det er en begrundelse for mine valg. Som blev sendt den 24. august.

Annonce
Line Berner, byrådsmedlem for Venstre. PR-foto

Når JydskeVestkysten NU vælger at bringe ordlyden af en intern mail - der er mere end en måned gammel - kan det kun tolkes på den måde, at JydskeVestkysten ønsker at begå karaktermord på både Mads Sørensen og mig. For JydskeVestkysten vil ikke skrive, hvor de har mailen fra. Underforstået, JV kunne have fået den fra mig.

Det må jeg også tage skarp afstand fra. Jeg tør godt stå ved mine ord. Det har jeg flere gange bevist. Men denne her kommer jeg ikke til at stå på mål for. Det må JydskeVestkysten selv. For det er JydskeVestkysten, der NU bringer en gammel mail.

Jeg er tilhænger af, at man siger tingene, som de er, til de personer, en sag vedrører. Ønsker nogen fremover at sige noget negativt om mig, Venstre eller Mads Sørensen, vil jeg appellere til, at man har mod nok til at sige det åbent og ærligt. Med egne ord.

Ordene er stadig Line Berners

Lokalredaktør Dorthe Knudsen svarer:

JydskeVestkysten kan ikke stå på mål for Line Berners ord. Når hun vælger at give borgmesterkandidat Mads Sørensen den karakteristik, hun gør, i en mail fra den 24. august, som hun sender til en stor gruppe mennesker, må det stå for hendes regning.

Line Berner kunne have valgt at sende mailen udelukkende til Mads Sørensen selv. Eller til Mads Sørensen og Venstres kommuneforening. Eller til Mads Sørensen og den nuværende byrådsgruppe. Hun vælger at sende mailen til hele kandidatholdet. Det vil sige, at mailen også er sendt til de mennesker, som måske knap kender Mads Sørensen og skal til at danne sig et billede af ham.

De 45 forskellige mailadresser, som ordene er sendt til, er et faktum og for mig at se en kalkuleret risiko for, at ordene bliver bragt videre til andre - og til JydskeVestkysten Varde.

Vi kommer aldrig til at fortælle, hvor vi har tippene fra, hvis personerne bag ikke ønsker at stå frem. Det er kildebeskyttelse, og det fremgår af Retsplejeloven, at vi ikke har pligt til at fortælle det i retten. Det kommer vi heller ikke til i dette tilfælde.

Men vi fortæller offentligheden om en problematik i denne størrelse hos Venstre i Varde Kommune. Vi fortæller om det, når vi får kendskab til mailen og har vores dokumentation i orden. Vi fortæller om det, fordi vi mener, at den mail er væsentlig for vælgerne at kende til.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener om Polens enegang: EU skal være en klub for retsstater

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Han så farlig ud, var stærk som en okse og blid som et lam: Nu er stærkmanden George Olesen død

Varde For abonnenter

Naboer til monstermøller: Vi føler os lidt klemte og kan ikke plante os væk fra 180 meter møller

Sønderborg For abonnenter

Pengetank med samfundssind: Bitten & Mads Clausen Fond fylder et halvt århundrede

Esbjerg

Esbjergs nye metalfestival annoncerer koncerter: - Det er som at være 17 år igen

Aabenraa

Den Blå Oase viser vejen: Hjemmeviceværter hjælper ensomme borgere med at få livsmod

Sydjylland For abonnenter

Stævning af Tønder Bank-ledelse løfter sløret for vigtig viden for investorer: - Vores sag er styrket

Debat

Debat: Vigtig rapport fra Klimarådet, og vi er i gang

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Grænsehandlens største spiller udvider: Fleggaard åbner nyt supermarked

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

Specialbutik i Sdr. Bjert drømmer om mere: Vil være et andelsejet samlingspunkt med bar, bryghus og spisested

Tønder For abonnenter

Robot indtager de lokale fodboldbaner: - Det har gjort det hele en lille smule sjovere

Kolding

Trefor El-net i fuld gang med at gøre klar til flåder af elbiler

Annonce