Annonce
Debat

JydskeVestkysten er et demokratisk problem

Læserbrev: Mandag den 6. september, bringer JydskeVestkysten-Kolding en artikel om fire ”borgmesterkandidaters” bud, på hvordan Kolding Kommune skal tiltrække flere borgere. Man har fundet ud af, hvordan man kan undgå at spørge den mest oplagt borgmesterkandidat, Søren Rasmussen. Jo, hvis man skriver, at det skal være ”borgmesterkandidater” uden for byrådet.

Vi kender det godt, når Dansk Folkepartis medlemmer enstemmigt kårer Søren Rasmussen til borgmesterkandidat, kan man læse det i en lille notits, langt inde i avisen. Er det Villy Søvndal, så er der kæmpe portrætter, og man ringer til tre af hans gode kammerater og får udtalelser fra dem.

Ingen journalist på redaktionen vil drømme om, at spørge Villy: ”du var jo med da PKA Pension brugte 2.500.000 kr. – af medlemmernes penge - på at rejste til San Francisco. Skal Kolding Byråd også til at rejse noget mere, hvis du bliver borgmester?” Eller ”Du var jo minister da din regering greb ind i lærernes strejke og tvang en overenskomst ned over hovedet på dem. Vil du også have jernhandsken på, over for lærerne i Kolding Kommune?”

Annonce

Er man Socialdemokrat, så er der også hjælp at hente. Da en 14-årig bliver formand for den lokale DSU afdeling, så rydder JydskeVestkysten hele forsiden og en hel side inde i avisen. Men Søren Rasmussen, der trods sine kun 48 år, har været medlem af byrådet i 24 år, er indfødt Koldingenser og har været viceborgmester i 12 år. Ham skal man om på side 7, i en lille bitte notits for, at læse om.

Førhen havde vi ud over JydskeVestkysten både Budstikken og Kolding Ugeavis med selvstændige redaktioner, nu er der kun JydskeVestkystens og det er et stort demokratisk problem.

Svar: Jeg forstår godt, at Dansk Folkeparti gerne vil til orde så meget som muligt. Det vil de fleste partier, særligt i en valgkamp. Når vi vælger hvilke kilder, det er mest interessante at interviewe til en given artikel, er det udelukkende ud fra en journalistisk vurdering. Derfor har vi eksempelvis utallige gange interviewet Søren Rasmussen i hans egenskab af formand for både seniorudvalget og fritids- og idrætsudvalget. I den konkrete sag kunne man sagtens også have valgt at høre Dansk Folkepartis borgmesterkandidat eller De Radikales for den sags skyld eller alle de 11 partier, som stiller op til det kommende kommunalvalg. Men her valgte vi at fokusere på fire borgmesterkandidater, der i dag ikke er en del af byrådet. Næste gang kan det være, at det er andre, der kommer til orde.

Med hensyn til omtalen af valget af Villy Søvndal som SF´s spidskandidat, var det selvsagt noget, der fyldte meget i avisen, da historien havde stor nyhedsværdi - både lokalt og nationalt. Samme nyhedsværdi har det ikke, når et parti helt planmæssigt genvælger en spidskandidat.

Laust Tuxen Hedegaard, lokalredaktør
Annonce
Debat For abonnenter

Det mener JydskeVestkysten om det danske mindretals valgtriumf i Tyskland

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE tabte i Aarhus

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE hænger fast i bunden efter bleg præstation i Aarhus

Aabenraa

47-årig mand forbrændt: Hjemmelavet fyrværkeri selvantændte

Sønderjyske Fodbold

Michael Boris havde forventet mere af sine spillere

Sønderborg

Massive protester mod biogasanlæg i Kværs: 44 indsigelser mod ny miljørapport

Kultur For abonnenter

Sophies far er 69 år og ramt af demens: Min første tanke var, at der må da være nogen, som kan fikse ham

Debat

Debat: Giv en hånd til unge, som lærer med hænderne

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg

Brandstifter dømt - løb efter vidner med kokkekniv

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Videoanalyse: Derfor tabte SønderjyskE i Aarhus

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: De store lyspunkter manglede mod AGF

Sønderjyske Ishockey For abonnenter

En hård skæbne: SønderjyskE tabte igen, men holdet leverede faktisk en fin præstation

Annonce