Annonce
Navne

JydskeVestkysten får hæder for design af stort tillæg

Dette tillæg vandt fredag hædrende omtale ved Danske Mediers årlige uddeling af designpriser til de danske aviser. Foto: JydskeVestkysten
Fredag opnåede JydskeVestkysten og printredigerende Kent Hansen hædrende omtale for avisens tillæg Det Flydende Køn, da Danske Medier kårede årets flotteste avissider ved et arrangement i København. Avisen havde desuden indstillet fire andre sider i forskellige kategorier.

Der blev fredag eftermiddag uddelt priser til årets flotteste danske avissider, da Danske Medier uddelte deres årlige designpriser i København. Her lykkedes det JydskeVestkysten at opnå hædrende omtale i den åbne kategori for tillægget Det Flydende Køn, som avisens printredigerende Kent Hansen har designet.

Tillægget er skrevet af journalist Ditte Irene Knudsen og handler om at opfatte sig selv som en anden kønsidentitet end den man har, og hvilken opfattelse af køn, der generelt er i samfundet. I juryens begrundelse for den hædrende omtale lyder det blandt andet:

- Omfanget af tillægget er i sig selv beundringsværdigt i relation til emnet: 24 fulde sider med stof om og med en problematik, der fylder meget i disse år. Journalistikken og visualiseringen har fundet sammen i en rigtig god rytme igennem siderne. Tillæggets kvalitet kunne sagtens fungere som supplerende læremiddel i folkeskoler, på gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner. Tryk et ekstra oplag og del det ud til Danmarks skoler, lyder det i begrundelsen.

Annonce

JydskeVestkystens chefredaktør Mads Sandemann glæder sig over den hædrende omtale af tillægget, især fordi det flotte design spiller sammen med god journalistik.

- Vi er stolte af, at sådan et tillæg bliver hædret, fordi det er præget original journalistik. Det gode indhold danner rammen for, at vi kan lave en avissektion, som er designet så godt, at den kan vinde hædrende omtale, og det fortjener Kent Hansen stor ros for, siger Mads Sandemann.

Fem indstillet

Udover den hædrende omtale til for tillægget om det flydende køn, havde avisen indstillet yderligere fire sider til Årets Avisside.

Selv samme Kent Hansen stod også bag to af de andre indstillede JV-sider. I den åbne kategori var det tillægget om Ribus-konflikten, hvor journalisterne Mark Michael Hede og Elisabeth Yskes genfortalte historien om den flere måneder lange buskonflikt i Esbjerg, som blev bragt sidste efterår i anledning af 25-årsdagen for dens afslutning.

Over mere end 20 sider genfortalte avisens journaliste historien om den månedlange Ribus-konflikt i Esbjerg i 1995. Foto: JydskeVestkysten

For årets featureside var han indstillet med sit design af en historie, der præsenterede sidste års sommerudstilling med værker af nye talenter på Janus – Vestjyllands Kunstmuseum.

Historien om kunstudstillingen blev også pakket kunstnerisk ind i avisen. Foto: JydskeVestkysten

De sidste to indstillede JV-sider var designet af printredigerende Lean Frosch Poulsen. Dels for designet af Martin Francieres serie om Tom Søblik Lauritsens utrolige liv, der bragte ham verden rundt som rejsemontør. En serie, der blev bragt JydskeVestkystens Tønder-udgave tilbage i oktober.

Foto: JydskeVestkysten

Derudover var avisen også indstillet i kategorien Årets Forside for tegningen af SønderjyskEs amerikanske ejer, Robert Platek. Forsiden blev lavet i forbindelse med det interview, som JydskeVestkystens sportsredaktør, Jonas Brønd Nielsen, som den første danske journalist lavede med den nye førstemand i den sønderjyske superligaklub.

Lean Frosch Poulsen leverede den forsidetegning, da avisen sidste bragte et eklusivt interview med SønderjyskEs nye amerikanske ejer. Foto: JydskeVestkysten
Annonce
Erhverv For abonnenter

Jubilarer deler alt undtagen seng: - Når man har kigget på hinanden i 10-12 timer, så kan man da godt have behov for at se på noget andet

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se billederne: Hundredvis af gulklædte mennesker indtog historisk vold

Erhverv For abonnenter

Toppen af Koldings erhvervsliv skød stort beløb i startup-firma: 800.000 danskere kan få gavn af deres service

Sønderborg

Michael smøgede ærmerne op og droppede smøgerne: - Jeg havde lovet min søn at stoppe

Varde For abonnenter

Hvorfor bruge millioner på at rive ruiner på landet ned, når man kan redde bevaringsværdige huse og historien?

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Vejen For abonnenter

Jack var død i 20 minutter og lå i koma: Nu spiller han fodbold med landsholdskæmpe

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Kolding

Johns kræftsyge kone faldt i kommunens løse fliser og brækkede lårbenet: Nu er Tove død og John forlanger en reaktion fra kommunen

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Leder For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nærhospital er politisk og sproglig maskerade

Esbjerg For abonnenter

Forpagteren endte i fogedretten: Nu søger Kaj en ny til populært danseværtshus

Varde For abonnenter

196 år gammel: Én af Blåvands ældste klitgårde står foran forfald og nedrivning

Annonce