Annonce
Debat

JydskeVestkysten mener: Der er grund til at heppe på Billund Lufthavn

Mads Sandemann er JydskeVestkystens chefredaktør. Foto: Søren Gylling

Ingen ved, hvornår lufttrafikken er tilbage på niveauet før coronaen. Men når det sker, er der grund til set med syd- og sønderjyske øjne at håbe på, at lufthavnen i Billund klarer sig så godt som muligt.

For hvis Billund Lufthavn trives, er der også en pæn chance for, at store dele af Vestdanmark blomstrer økonomisk. En international lufthavn giver mange fordele. Den gør det muligt for borgerne nemt at komme på ferie uden at skulle køre over til en overbefolket lufthavn på Amager i det østlige udkants Danmark, og den betyder meget for virksomhederne både i forhold til fragt og forretningsrejser.

Men er Billund Lufthavn ikke bare en virksomhed som alle andre? Nej, det er den ikke. Den er vigtig infrastruktur, som understøtter det vestdanske erhvervsliv. Og så er den ikke sat i verden for at tjene en masse penge til aktionærer. Den ejet af primært kommunerne i det tidligere Vejle Amt med det formål, at indtjeningen skal investeres i løbende at udvide og modernisere lufthavnen.

Annonce

Lige nu kan det virke helt urealistisk, at der med syv millioner passagerer skal ske næsten en fordobling i forhold til 2019. Først i 2023 er vi tilbage ved det niveau. Og så kommer der også en grøn omstilling. Det er politisk bestemt, at der skal ske en kraftig reduktion i co2-udledningerne, og der vil helt sikkert være forbrugere, som vælger flyrejser fra, fordi det er en transportform, som ikke er særligt klimavenlig.

Men i luftfartsbranchen er man overbevist om, at man både kan overkomme eftervirkningerne af en pandemi og på et tidspunkt klare sig uden brug af fossile brændstoffer. Det er endnu uvist hvor permanente ændringer, der er sket i folks rejsemønstre, og der er heller ikke endnu udviklet de grønne brændstoffer, som kan gøre flyrejser klimavenlige.

I ledelsen af Billund Lufthavn er man overbevist om, at der tegner sig en lys fremtid med fornyet rejselyst og brug af brændsler lavet på grøn energi. I Vestdanmark skal vi håbe på, at lufthavnen i Billund i den fremtid fortsat spiller en central rolle.

Men er Billund Lufthavn ikke bare en virksomhed som alle andre? Nej, det er den ikke. Den er vigtig infrastruktur, som understøtter det vestdanske erhvervsliv.

Annonce
Debat For abonnenter

Nu rabler det for EU-kommissionens formand. Von der Leyen vil drøfte tvungen vaccine

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Rotterne kommer på uønsket visit i private boliger: Anmeldelser fra borgerne steget voldsomt

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Esbjerg For abonnenter

Strid om vandboring på vej i ekspropriation: Landmand vil have flere penge, end vandværket kan give

Debat For abonnenter

Festen fortsætter i Dansk Folkeparti. Det er sjovest at være tilskuer

Aabenraa

Efter katastrofevalg for DF: Ida har vippet Arne af pinden

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Haderslev

Bedste skruer op for julehyggen

Varde For abonnenter

Politikeren skiftede prangende Mercedes ud med hverdagsbil: Tidligere var armbevægelserne større på 60 års fødselar

Sydjylland

I aften går det løs: Politiet klar med kæmpe julerazzia

Annonce