Annonce
KIF Fodbold

JydskeVestkysten vurderer: Derfor vinder Kolding

Kolding-træner Anders Jensen. Foto: Ole Nielsen

KOLDING: Det er ikke altid de dyreste spillere, den mest profilerede træner og den historisk set største klub, der vinder fodboldkampe. Ofte, men ikke altid.

Kolding IF har vist, hvor langt holdet har kunnet drive det i landets næstbedste række med en samling arbejdsmænd kombineret med spillere med solid 1. divisionserfaring. Læg dertil indbyrdes relationer og en cheftræner, der har været med lige siden opturen fra Danmarksserien. Anders Jensen kender hvert et græsstrå på Kolding Stadion. Han kender sine spillere, kender sin trup, og den kender ham.

Kolding IF's position lige bag førerholdene er ikke tilfældig. Den kan ikke længere affærdiges som en oprykkers medvind i sæsonindledningen. Der er så meget substans og holdbarhed i holdet, at det ikke kommer i nærheden af nedrykning, så længe det kender sin arbejdsopgave. Kolding IF vil måske falde nogle pladser ned i tabellen, men der er ganske få hold, der gør det bedre end oprykkeren. Derfor er det heller ikke utænkeligt, at Kolding IF overrasker Vejle og snupper point i lørdagens kamp i Nørreskoven.

Annonce

optakt

Fodbold, 1. division

Lørdag kl. 16.15: Vejle-Kolding IF

TV: TV3 Sport

JV tipper: 2-2

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Sundhedsordførere: Nu må ministeren stoppe omskæringslægen

Annonce