Annonce
Rejser

Jysk Rejsebureau satser mere på vandreture i Europa

Ben Nevis, Storbritanniens højeste bjerg, skal bestiges på vandreturen til Skotland. Men deltagerne skal også gennem dalen Glencoe og vildnisset Rannoch Moor. Foto: Jysk Rejsebureau

Interessen for vandrerejser i Europa er så stor, at Jysk Rejsebureau, som ellers er kendt for skræddersyede rejser til fjerne rejsemål, nu vil til at arrangere vandrerejser tættere på Danmark i større stil.

En overvældende succes med vandrerejser til Caminoen har givet bureauet blod på tanden, og nu følger i første omgang ture til det skotske højland, men mere er på vej, oplyser direktør Niels Amstrup. Det gælder først og fremmest Mallorca, men "vi kigger også lidt på Slovakiet og Slovenien", fortæller han i en pressemeddelelse.

På turen til Skotland skal deltagerne i gennemsnit vandre 21 kilometer om dagen i fem dage. Blandt andet skal de bestige 1344 meter høje Ben Nevis, som er Storbritanniens højeste bjerg. Overnatningsstederne beskrives som "små og hyggelige", hvor man om aftenen kan nyde en lokal whisky eller øl foran pejsen. Trekking-erfaring er ikke nødvendigt, men bureauet forventer, at deltagerne er i god vandreform og har gået vandrestøvlerne til hjemmefra.

Grupperne består af højst 14 personer, og prisen er 10.995 kroner inklusive fly, rejseleder, overnatninger, morgenmad og bagagetransport mellem overnatningsstederne. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Haderslev

Over grænsen: Danmarks største cykelløb hylder naboskabet med Tyskland

Annonce