Annonce
Erhverv

Jyske Banks bestyrelsesformand stopper efter 16 år

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Jyske Bank har en afløser klar til efterfølger, når der skal siges farvel til bestyrelsesformanden i marts.

Sven Buhrkall ønsker at stoppe som formand for Jyske Banks bestyrelse på den kommende generalforsamling 24. marts.

Det oplyser Jyske Bank i en meddelelse til fondsbørsen.

70-årige Sven Buhrkall har været bestyrelsesformand for Jyske Bank, der er Danmarks tredjestørste bank, i de seneste 16 år.

Samlet set har han været medlem af bankens bestyrelse i 22 år.

Efter sin udtræden fra bestyrelsen fortsætter Sven Buhrkall i bankens repræsentantskab. Det er et demokratisk valgt organ, der taler på vegne af aktionærerne og har som sin primære opgave at føre tilsyn med direktionen.

Jyske Banks bestyrelse forventer efter afskeden med Sven Buhrkall at konstituere sig med Kurt Bligaard Pedersen, der er nuværende næstformand i bankens bestyrelse.

60-årige Kurt Bligaard Pedersen har været medlem af bankens bestyrelse i seks år og næstformand i hele perioden.

Kurt Bligaard Pedersen blev valgt ind i Jyske Banks bestyrelse i forbindelse med fusionen med realkreditinstituttet BRFkredit i 2014.

I BRFkredit havde Kurt Bligaard Pedersen været medlem af bestyrelsen i 13 år, heraf de sidste otte år som næstformand.

Når Sven Buhrkall træder ud af bestyrelsen, og Kurt Bligaard Pedersen overtager hans post, sigter bestyrelsen efter at indlemme 55-årige Bente Overgaard som nyt bestyrelsesmedlem.

Hun har tidligere været koncerndirektør i Nykredit i otte år.

/ritzau/

Annonce
Link til meddelelse fra Jyske Bank
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce