Annonce
Erhverv

Jyske Banks resultat falder drastisk i første halvår

Nikolaj Skydsgaard/Reuters
Trods bedring i foråret blev Jyske Banks resultat for første halvår barberet gevaldigt af stor nedskrivning.
Annonce

Jyske Banks resultat faldt drastisk i første halvår, på grund af at banken har måttet sætte markant flere penge til side til forventede tab end i 2019.

Det viser en oversigt over hovedtallene for første halvår udsendt i forbindelse med, at banken ændrer på forventninger for hele året.

Mens banken noterer sig, at resultatet i andet kvartal - april til og med juni - har været tilfredsstillende, så er resultatet for halvåret fortsat faldet voldsomt.

Resultatet efter skat endte for de første seks måneder på 82 millioner kroner mod 1109 millioner kroner i samme periode 2019. Det hænger sammen med, at banken i første kvartal satte omkring en milliard til side.

- Det gjorde man for at være sikker på, at man havde penge til at stå imod eventuelle fremtidige tab i forbindelse til coronakrisen. Det gjorde rigtigt ondt på resultatet, siger aktieanalytiker hos Sydbank Mikkel Emil Jensen.

I andet kvartal gik det dog betydeligt bedre. Og selv om resultatet for halvåret altså fortsat er langt dårligere end i samme periode sidste år er det dog et plus på trods af den store nedskrivning.

- Nedskrivningerne (hensættelser til tab red.) har været meget, meget lave i andet kvartal. Man har simpelthen ikke nogle tab relateret til coronakrisen endnu, hvilket er meget positivt. Det kan komme men så langt så godt.

- Og så har vi set aktiekurserne, obligationskurserne og boligmarkedet køre rigtigt godt. Det bidrager til resultatet i andet kvartal, siger Sydbanks Mikkel Emil Jensen.

Jyske Bank opjusterer da også sine forventninger til hele året i meddelelsen mandag. Banken ser nu et resultat på 1,0 til 1,5 milliarder kroner mod tidligere 0,75 til 1,5 milliarder krone

- Som følge af et tilfredsstillende resultat i andet kvartal understøttet af en gunstig udvikling på de finansielle markeder og en fortsat god kreditkvalitet ændres forventningerne til resultat efter skat.

- Forventningerne forudsætter stabile finansielle markeder og er eksklusiv poster med engangsomkostninger, skriver Jyske Bank i meddelelsen.

Resultaterne fra Jyske Bank - specielt de fraværende tab på udlån - giver lidt ro i maven, når det kommer til hele sektoren, siger Mikkel Emil Jensen.

- Jyske Bank har ikke nogen realiserede tab, så jeg vil være overrasket, hvis andre banker oplever noget helt andet, siger han.

/ritzau/

Meddelelse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce