Annonce
Billund

Jytte fejrede handicappris med hele holdet

Jytte Fruerlund har vundet årets handicappris for sit gymnastikhold, Quan-team, for handicappede. Foto: Andreas Bjerre

Jytte Fruerlund har vundet årets handicappris for sit gymnastikhold, Quan-team, for handicappede. Hun er også dagplejer og har et barn i aflastning.

Annonce

Billund Kommune: Der er ægte livsglæde på spil i Jytte Fruerlunds latter. Hun elsker det, hun laver - både når hun er dagplejer og har gymnastikholdet Quan-team for handicappede hver onsdag. Hun kender ikke alle handicappene, men udfordrer og leger. Nogle kan være med i noget, og andre i noget andet. Holdet strækker sig i alderen fra 16 til 64 år, og hun ser tydeligt deres glæde ved bevægelse. Der er smil både i øjnene og om munden.

Grindsted Gymnastikforening har indstillet Jytte Fruerlund til Billund Kommunes handicappris, som er den første af sin slags i kommunen.

- Jeg vidste godt, at de havde indstillet mig, for de bad om at sætte nogle ord på, hvad det er, jeg gør, og jeg er vildt beæret over, at de har tænkt på mig, siger Jytte.

Da hun fik at vide, at hun var blevet udvalgt, ringede hun som det første rundt til alle for at invitere dem med til prisoverrækkelsen mandag eftermiddag.

- Jeg har jo været gymnastikinstruktør siden 1977, forklarer Jytte, der gerne vil have hele holdet med, for det er jo dem, der gør hele forskellen.

Jytte Fruerlund

58 år og gift med "Niller", der fejrer 40 års jubilæum ved KG Hansen den 8. december.Jytte fejrer 25 år som dagplejer den 16. april 2018.

Parret har to adoptivbørn fra Columbia på 23 og 31 år, der bor i henholdsvis Aarhus og Aalborg.

Jytte har haft gymnastikhold siden 1977 og har også to puslingehold fra tre til femårige.'

Det er første gang, handicaprådet uddeler en handicappris i Billund Kommune. Fremover bliver der en uddeling årligt.

Jytte Fruerlund har vundet årets handicappris for sit gymnastikhold, Quan-team, for handicappede. Et par af dem var med mandag eftermiddag, da Jytte Fruerlund fik overrakt prisen. Foto: Andreas Bjerre
Annonce

Et nyt redskab

- Jeg får lige så meget ud af det som deltagerne på sådan en aften. Det er så livsbekræftende at se yngre og ældre mellem hinanden med hver deres lille særpræg, siger Jytte, der har været aflastningsfamilie for en dreng med downs syndrom og nu en pige. Det er her igennem, at hun et blevet inspireret.

- Forældrene skulle på et tidspunkt have et kursus i Vorbasse Fritidscenter, hvor jeg passede børnene, og her mødte jeg en dreng, der desværre er død nu. Han var meget sløv, langsom og indeni sig selv. 16 år efter så jeg ham til gymnastikopvisning, hvor han var rask gående og glad, fortæller Jytte, der øver med alt fra vimpler til gynger.

- Der er én, der ikke har ret meget sprog, men når han er her, så vælter det ud af ham. Man kan slet ikke være med at blive varm om hjertet, siger Jytte, der ofte snyder forskellige grader af træning ind. Til gengæld modtager Jytte små tegninger.

De 25.000 kroner, der følger med handicapprisen, ved Jytte endnu ikke, hvad skal bruges til. Måske noget, der gør det nemmere at flytte med airtracken eller et nyt redskab.

Jytte Fruerlund fik prisen overrakt af Poul Erik Pedersen, formand for handicaprådet i Billund Kommune. Foto: Andreas Bjerre
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Jeg deler spillernes følelse. Vi er enormt skuffede

Annonce