Annonce
Kolding

Kæmpe cykeltalent modtager idrætspris for anden gang: Vandt VM som 23-årig

Cykelrytteren Kasper Asgreen blev for anden gang kåret som Årets Idrætsnavn i Kolding, da der fredag aften var fritidsfest i Sydbank Arena for repræsentanter for idrætsforeninger i hele kommunen. Kasper Asgreen kunne ikke selv deltage, da han lige nu er på træningslejr i Portugal. Foto: Søren Gylling

Mens cykelrytter Kasper Asgreen lige nu er på træningslejr i Portugal, blev han fredag aften kåret til Årets Idrætsnavn i Kolding. Det er anden gang, den 23-årige cykelrytter modtog denne pris.

Annonce

Kolding: 200 rejsedage om året står der i Kasper Asgreens kalender.

Som kun 23-årig er den dygtige cykelrytter fuldtidsprofessionel på verdens bedste cykelhold, Quick Step, og den forgangne sæson, der var hans første på holdet, blev intet mindre end forrygende.

Derfor var han i år en oplagt vinder af prisen som Årets Idrætsnavn, som JydskeVestkysten hvert år uddeler ved den årlige fritidsfest i Kolding, der fredag aften foregik i Sydbank Arena, og hvor hundredvis af sportsfolk og frivillige fra idrætsforeningerne mødte op for at blive fejret.

Det er anden gang, Kasper Asgreen modtager prisen. Sidst var for to år siden, hvor han var en lovende ungdomsrytter.

Kasper Asgreen kunne dog desværre ikke selv deltage i fritidsfesten, eftersom han i søndags rejste til Portugal for at deltage i en ti dage lang træningslejr sammen med en del af sine holdkammerater.

Årets Idrætsnavn

Prisen som Årets Idrætsnavn uddeles hvert år i forbindelse med Årets Fritidsfest.JydskeVestkysten står bag prisen. Der følger et diplom og 5000 kroner med prisen.

De to øverige nonimerede i år var: bowleren Mai Ginge og KoldingQ's 3F-ligahold.

Tidligere modtagere af prisen:

2017: Stina Lykke (KoldingQ)

2016: Kasper Asgreen (Kolding Bicycle Club)

2015: Sanne Troelsgaard (KoldingQ)

2014: Thomas Larsen (BK Trekanten KIF)

I sydens mildere temperaturer gør han klar til den kommende sæson, der for hans vedkommende går i gang om et par uger i Sydfrankrig. Derefter venter cykelløb i en række europæiske lande - og måske USA.

Efter sin debut i sidste sæson i et af de tre største etapeløb i verden, Vuelta a Espana, fortæller han, at han har fået at vide, at han i år kommer til at deltage i enten dette løb igen, Giro D'Italia eller Tour de France.

I sin første sæson som professionel vandt Kasper Asgreen og fem holdkammerater VM i holdtidskørsel, og i Vuelta a Espana gjorde han sig positivt bemærket ved at blive nummer ti på enkeltstarten.

- Jeg har helt klart præsteret over forventning, siger Kasper Asgreen, der for nylig fornyede sin kontrakt med Quick Step, så den strækker sig til 2021.

Selv om han rejser verden rundt for at cykle, tilbragte han vintermånederne hjemme i Kolding, hvor han bor hos sine forældre, efter at han i en periode boede i Aalborg.

Her får han tilsendt træningsprogrammer fra folkene på Quick Step-holdet, og kører landevejene omkring Kolding tynde - gerne sammen med sine tidligere holdkammerater i Kolding Bicycle Club, som han stadig er medlem af.

- Når jeg rejser så meget, kan jeg godt lide at hænge ud sammen med mine gamle venner i Kolding og drikke en øl med dem, fortæller Kasper Asgreen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce