Annonce
Kolding

Kæmpe ejendom sat til salg for 35 millioner kroner

Davidsens Tømmerhandel har sat deres store bygning på Industrivej til salg for 35 millioner kroner. - Det er en udmærket lagerbygning, og heldigvis er der stort behov for lagerlokaler, siger erhvervsmægler Ole Vestergaard fra Colliers International. Foto: Colliers International

Stigende nethandel betyder, at behovet for store lagerejendomme stiger, lyder det fra ejendomsmægleren, der skal sælge Davidsens Tømmerhandels store ejendom i Vamdrup, der på næsten 20.000 kvadratmeter.

Vamdrup: I foråret meddelte Davidsens Tømmerhandel, at man sagde farvel til Vamdrup.

Nu har Davidsens Tømmerhandel så sat den store bygning i Vamdrup på knap 20.000 kvadratmeter til salg for 35 millioner kroner.

- Det er en udmærket lagerbygning, og heldigvis er der stort behov for lagerlokaler. Interessen er rimelig stor - også selv om det er en stor bygning. Jeg kan ikke nævne nogle navne naturligvis. Men jeg kan sige, at nogle af de interesserede købere har relation til nethandel. Nethandlen vokser, det er ret tydeligt, siger erhvervsmægler Ole Vestergaard fra Colliers International, der har opgaven med at sælge ejendommen på Industrivej. Dele af den store bygning er lige nu udlejet på korte lejeaftaler.

- Der er mange butikker, der stort set ikke har noget lager mere. De får leveret varer hver eneste dag. Det betyder blandt andet, at vi kan se, at det er leverandørerne, der selv står med lageret, og typisk samler man det i meget store enheder, og her kunne ejendommen i Vamdrup være et godt bud, siger Ole Vestergaard.

Annonce

- Det havde selvfølgelig været bedre, hvis ejendommen lå lige ved siden af motorvejen. Ingen tvivl om det. Men nu ligger den i Vamdrup, og der er cirka 10 kilometer ud til motorvejen. Men prisen er også fastsat efter, at den ligger et stykke fra motorvejen.

Ole Vestergaard, erhvervsmægler i Colliers International
I foråret meddelte Davidsens Tømmerhandel, at virksomheden sagde farvel til Vamdrup, og nu er deres lagerejendom på Industrivej sat til salg. Virksomheden har samlet lageraktiviteterne på virksomhedens centrallager i Føvling. Foto: Colliers International

Ligger rimeligt godt

Beliggenheden er dog ikke helt i top. Når lastbilerne forlader ramperne i den store ejendom, skal de køre cirka otte minutter før de rammer motorvejen.

- Ejendommen ligger rimeligt godt. Det havde selvfølgelig været bedre, hvis ejendommen lå lige ved siden af motorvejen. Ingen tvivl om det. Men nu ligger den i Vamdrup, og der er cirka 10 kilometer ud til motorvejen. Men prisen er også fastsat efter, at den ligger et stykke fra motorvejen, siger Ole Vestergaard, der går efter at sælge ejendom samlet

- Men den kan deles op, hvis det er ønsket. Indtil videre har vi lavet nogle korte tidsbegrænsede lejekontrakter med nogle virksomheder. Men de kan hurtigt opsiges. Men lige nu kommer der lidt penge ind, siger Ole Vestergaard.

Medarbejderne i Davidsenshop, der sad i Vamdrup, er rykket til hovedkontoret i Vojens. Virksomheden besluttede i foråret at samle lageraktiviteter på virksomhedens centrallager i Føvling, der dækker cirka 40.000 kvadratmeter, og planerne om at åbne et byggemarked i Vamdrup blev opgivet.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce