Annonce
Erhverv

Kæmpe Femernbælt-ordrer løfter humøret på Certex i Vojens

Majbritt Petersen, der er direktør på Certex i Vojens er stolt af at virksomheden har kunnet lande den store ordrer, men hun er ikke sen til at sende roserne videre til Kran- og Servicechef Søren Tranholm. Det er han arbejde med kunder, opgave og samarbejdspartnere, der har gjort forskellen. Foto: André Thorup
Certex Danmark i Vojens har landet virksomhedens største enkeltordre nogensinde. Certex skal levere ikke færre end 29 kraner, der skal bruges i de produktionshaller, hvor man skal producere betonelementerne til den faste tunnelforbindelse mellem Rødby i Danmark og Femern i Tyskland skal.

VOJENS: På virksomheden Certex i Vojens, der ganske vist leverer løftegrej og kraner, har de lidt svært ved at få armene ned, efter virksomheden er blevet leverandør til det, der i daglig tale kaldes Femernbælt-projektet.

Certex skal levere og installere ikke færre end 29 kraner, der skal sættes op i de haller, hvor man skal producere betonelementer, der skal bruges til at bygge tunnelforbindelsen mellem Danmark og Tyskland. Haller og stålkonstruktioner skal bygges af virksomheden Give Steel A/S, der har valgt Certex som leverandør af kranerne.

Virksomhedens direktør Majbritt Petersen lægger ikke skjul på, at det er en opgave ud over det sædvanlige.

Annonce

- Det er helt enestående, at vi i lille Vojens kan lande sådan en ordre. Det er den største enkeltordre i Certex Danmarks historie nogensinde, men det er heller ikke en ordre, vi har landet uden hårdt arbejde, og den ære skal tilskrives vores Kran- og Servicechef Søren Tranholm, forklarer Majbritt Petersen, og tilføjer:

- Han har i næsten et år arbejdet med det her tilbud. Hans måde at håndtere forespørgslen, samarbejdspartnere og kunder på har været helt enestående, og det er det, der har sikret os ordren.

Mange detaljer

Kran- og Servicechef Søren Tranholm uddyber den opgave, han har haft det seneste år:

- Der er mange drøftelser omkring de tekniske detaljer og forventninger til kranerne, som skal aftales, før et sådan tilbud kan udfærdiges. Vi har heldigvis været i god dialog med projektgruppen hos Give Steel A/S og Femern Link Contractors under hele forløbet.

Certex Danmark A/S, der tidligere var kendt som Vojens Tovværk, er i dag ejet af det svenske selskab Axel Johnson Internationale Aktiebolag. Det giver virksomheden et solidt økonomisk fundament, hvilket er nødvendigt, når man afgiver bud på så store projekter.

- Man er nødt til at have kapital at stå i mod med, og lave mange risikovurderinger, fordi ordrer af den her størrelse kan ruinere virksomheden fra den ene dag til den anden, hvis der er noget der går galt, pointerer Majbritt Petersen, der har været i virksomheden i 23 år, heraf syv år som direktør.

Annonce

Spanske kraner

Derfor er der også kun montører med specifik viden, der kommer til at arbejde på pladsen ved Femernbælt-projektet, fordi det er en opgave, der kræver særlig viden.

- Det vil tage det meste af et år at installere kranerne. Vi kommer til at være derovre i hold af to, og der vil være fire til seks medarbejdere ad gangen for at løse denne opgaven. De er der dog ikke hele året, det afhænger af kranernes løbende ankomst, forklarer Majbritt.


Det vil tage det meste af et år at installere kranerne. Vi kommer til at være derovre i hold af to, og der vil være fire til seks medarbejdere ad gangen for at løse denne opgaven

Majbritt Petersen, direktør


Kranerne kommer fra det spanske firma GH Cranes, som Certex har arbejdet sammen med de seneste fem år, og de to firmaer har arbejdet sammen på et tilsvarende projekt.

- Selvom projekter som disse ikke er noget vi arbejder med hver dag, har Certex stor erfaring med kraner og var også med på Storstrøms byggeriet tilbage i 2019, hvor vi installerede GH Cranes kraner i produktionshallerne. Ellers er vores kranprojekter normalt af lidt mindre karakter - men absolut lige så spændende, siger Søren.

Vojens-virksomheden har installeret lidt over 100 kraner rundt om i Danmark og har i dag 18 kran- og servicemontører. I 2015 havde virksomheden otte.

Kort om sænketunnel og tunnelfabrik

Det er Joint Venture-selskabet Femern Link Contractors (FLC), der står for design og byggeri af sænketunnelen til Femern Bælt-tunnelen. FLC som har lagt ordren på de danskproducerede stålkonstruktioner fra Give Steel A/S, og det er Give Steel A/S, der har lagt ordren hos Certex Danmark i Vojens.

Konsortiet bag

Femern Link Contractors (FLC) består af Aarsleff (Danmark), Max Bögl Stiftung & CO KG (Tyskland), BAM Infra B.V (Holland), BAM International B.V (Holland), Wayss & Freytag Ingenieurbau AG (Tyskland), VINCI Constructions Grands Projets (Frankrig), Solétanche-Bachy International S.A.S (Frankrig), CFE SA (Belgien), Dredging International NV (Belgien).

Annonce
Erhverv For abonnenter

Nichemejeri: 400 ton ost om året tager nu en bæredygtig drejning

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Aabenraa

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Sydjylland For abonnenter

Der er lige nu ekstremt tørt i Syd- og Sønderjylland: Landmænd står med kæmpe udgifter på grund af det vilde vejr

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Karriere i Forsvaret: Kombinationen af teori og praksis klæder officererne på til at blive gode ledere

EfB

Patrick Schmidt og de andre angribere får ny konkurrent: EfB henter stortalent til angrebet

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Sønderborg

Damerne strålede, skålede og skrålede

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Aabenraa

Foder, stalde og udstyr er skyllet væk i de enorme vandmasser: Sønderjysk par samler ind til de katastroferamte dyr i Tyskland

Annonce