Annonce
Aabenraa

Kæmpe gaderæs: Mellem 250 og 300 biler flyttede sig fra by til by og kørte væddeløb

Der var mange mennesker forsamlet til gaderæs i Vojens, Gram, Toftlund og Aabenraa fredag aften. Foto: presse-fotos.dk

Vojens/Gram/Toftlund/Aabenraa: Fredag aften foregik der et kæmpe gaderæs med deltagelse af mellem 250 og 300 biler i flere sønderjyske byer. Det fortæller vicepolitiinspektør Knud Reinholdt, der er leder af Syd- og Sønderjyllands Politis færdselsafdeling.

Bilerne forsamledes i første omgang i Vojens omkring klokken 20:30, hvorefter de kørte mod Gram og senere Toftlund.

- Så mange biler fylder jo ret i en by af Grams størrelse. Vi forsøgte at få vores ressourcer på plads, så vi enten kunne dokumentere væddeløbskørsel, eller vi kunne lukke området inde og få bilerne kontrolleret. Men det nåede vi hverken i Gram eller Toftlund, før de rykkede videre sydpå, siger Knud Reinholdt.

Annonce

Bilerne endte gaderæset på Lundsbjerg Industrivej i Lundsbjerg syd for Aabenraa. Her lykkedes det politiet at lukke nogle af de mange biler inde.

- Vi lukker vejen på et tidspunkt, og så foretager vi undersøgelser af biler for fejl og mangler. Det sigter vi en del for, og en del køretøjer bliver indkaldt til syn, siger Knud Reinholdt.

Væddeløbene er godt organiserede

Efterfølgende satte mellem 50 og 80 af bilerne ifølge vicepolitiinspektøren kursen mod Aabenraa.

- De holdt nede på det nyombyggede torv ved Løvbjerg. Så sad de i bilerne og hørte musik i en times tid, inden det hele blev opløst omkring klokken 01:30, siger han.

Der var mange mennesker forsamlet til gaderæs i Vojens, Gram, Toftlund og Aabenraa fredag aften. Foto: presse-fotos.dk

Knud Reinholdt betegner det som et meget stort antal biler at forsamles til et gaderæs, men han tør ikke sige, om det er det største, de har haft i politikredsen.

- De er rimelig godt organiserede. Vores oplevelse er, at de også har biler, der kører rundt i periferien af forsamlingen for at holde øje med, om der er politi i området. De har jo deres egne kanaler, hvor de meddeler, når de afholder sådan et arrangement, og så holder de kontakten undervejs, siger han.

Vicepolitiinspektøren erkender, at det er svært for politiet at forhindre den slags arrangementer, men han fremhæver den nye pakke for vanvidsbilisme, som har medført strengere færdselsrelaterede straffe, som et middel til at dæmpe forekomsterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Kolding

25-årig anholdt i Kolding: Råbte 'kakerlakker' efter politiet

Annonce